Igaş: Nu se vor face 18.000 de disponibilzări în MAI, ci doar 9.000

Igaş: Nu se vor face 18.000 de disponibilzări în MAI, ci doar 9.000
Foto: evz.ro

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a declarat, miercuri, că restructurarea MAI va viza doar 9.000 de angajaţi şi nu 18.000, aşa cum s-a vehiculat în presă.

Potrivit ministrului, citat Agerpres, restructurarea se va finaliza după ce proiectul de lege pe care Guvernul l-a depus la Senat va fi dezbătut şi adoptat în Camera Deputaţilor, care este cameră decizională.

„Ne oprim la o jumătate din ceea ce aţi spus, aproximativ 9.000. Dar nu e o cifră clar conturată, pentru că mai avem puţin de lucru. Cu precădere cei care vor pleca din sistem vor fi acei oameni care nu şi-au făcut datoria, care au abateri, care sunt cercetaţi penal sau sub alte forme. Vor pleca din toate structurile. Vor rămâne cei care sunt profesionişti sută la sută”, a declarat ministrul de Interne.

Guvernul a aprobat, luni, proiectul de lege referitor la bugetul Ministerului Administrației și Internelor, care presupune reducerea numărului de personal. Actul normativ a fost transmis Parlamentului spre a fi dezbătut. Conform unor surse preluate de presă, în prima parte a acestui an ar urma să fie disponibilizați peste 7.900 de angajați, iar în a doua parte alți 10.000 de angajați din structurile de ordine publică.