IGSU: Situația pagubelor produse de inundații în țară. Zeci de copaci căzuți, mașini avariate, sute de gospodării inundate și trei vieți curmate de ploile torențiale (VIDEO)

IGSU: Situația pagubelor produse de inundații în țară. Zeci de copaci căzuți, mașini avariate, sute de gospodării inundate și trei vieți curmate de ploile torențiale (VIDEO)

România se confruntă cu precipitații abundente înaproapetoate regiunile țării de mai bine de o lună, iar meteorologii au extins, din nou, avertizările de vreme rea. Până duminică, la miezul nopții,rămânîn vigoare coduri galbene si portocalii de ploi și vijelii, valabile pentru toată țara.

Din păcăte, ploile fac ravagii si distrug tot ce le iese in cale. Zeci de gospodarii au fost inundate, iar autoritatile au intervenit pentru a-i ajuta pe localnici, însă forța distrugătoare a naturiia facut si cateva victime. Trei bărbați din Neamț, Bacău și Galați au murit din cauza conditiilor meteo. Un alt barbat, pilot de curse, si a pierdut viata dupa ce s a rasturnat cu masina in raul Oituz.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Situația pe județe, în ceea ce privește pagubele și inundațiile provocate de ploile torențiale, duminică:

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), în ultimele 24 de ore fenomenele hidrometeorologice au generat efecte în 36 de localități din 16 județeși municipiul București. S-a intervenit pentru evacuarea apei din 16 case, 85 curți, 9 anexe, 6 subsoluri/beciuri, de pe 6 străzi, precum și pentru degajarea a 17 copaci căzuți pe carosabil/autoturisme, fiind afectate 19 autoturisme.

Municipiul București

 • Se intervine pentru evacuarea apei din 1 casă și 1 curte, precum și pentru degajarea a 11 copaci fiind avariate 14 autoturisme.

Județul Bacău

 • În localitateaMănăstirea Cașins-a intervenit pentru căutarea unui bărbat de aproximativ 65 ani care a fost luat de apă în data de 18.06.2021, după ce podețul pe care se afla s-a rupt. Căutările au fost suspendate și vor fi reluate în cursul zile de 20.06.2021, iar alte 7 persoane din aceeași localitate sunt în continuare evacuate preventiv din 6 case aflate în pericol de inundație.
 • În Poiana Sărată, un autoturism care participa la un concurs de off-road a fost surprins de o viitura pe râul Oituz. În autoturism se aflau 2 persoane, o persoană a reușit să se autosalveze, iar cealaltă a decedat;
 • În Oituz s-a intervenit pentru evacuarea apei din 2 curți;
 • ÎnBogdănești s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 curte;
 • ÎnPîrjol s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 curte;
 • În Comănești s-a intervenit degajarea unui copac căzut pe un autoturism;
 • În municipiulBacău s-a intervenit pentru degajarea unui autovehicul surprins de creșterea debitului unui râu
 • Pe DJ 119 în zona loc. Gura Văii s-a produs o alunecare de teren, carosabilul fiind surpat pe o lungime de aproximativ 50m. Traficul rutier este blocat.

Județul Buzău

 • În Râmnicul Sărat s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 casă, 1 curte și 1 anexă; – în loc. Buzău s-a intervenit pentru evacuarea apei din 2 curți și 1 beci.

Județul Brăila

 • În municipius-a intervenit degajarea unui copac căzut pe un autoturism

Județul Călărași

 • În localitateaDragalina se intervine pentru evacuarea apei din 29 curți și 2 străzi. În municipiulCălărași s-a intervenit pentru evacuarea apei din 3 anexe

Județul Constanța

 • S-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 beci și pentru degajarea unui copac.

Județul Dolj

 • În Dăbuleni s-a intervenit pentru evacuarea apei din 4 curți și 1 anexă. ÎnTunarii Vechi s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 curte și 1 beci.

Județul Galați

 • În municipiuse intervine pentru evacuarea apei de pe 4 străzi și pentru degajarea a 2 copaci căzuți pe un autoturism. ÎnTecuci s-a intervenit pentru evacuarea apei dintr-o curte.

Județul Gorj

 • În localitatea Alimpești s-a intervenit pentru evacuarea apei dintr-unbeci.

Județul Giurgiu

 • În Teișori s-a intervenit pentru evacuarea apei dintr-o curte

Județul Ialomița

 • În municipiul Slobozia s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 casă și 1 curte. În Perieți se intervine pentru evacuarea apei din 4 curți.

Județul Ilfov

 • În Bragadiru s-a intervenit pentru evacuarea apei din 2 curți și 2 subsoluri.

Județul Neamț

 • La Piatra Șoimului un pod a fost avariat de apă, iar 4 familii (10 persoane) sunt izolate rutier și pietonal. Persoanele izolate nu necesită îngrijiri medicale.

Județul Prahova

 • În Ploiești s-a intervenit pentru degajarea unui copac căzut pe un autoturism.

Județul Suceava

 • La Gura Putnei s-a intervenit pentru evacuarea apei din 3 curți. În localitateaVicovul de Sus s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 curte. La Brotina s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 curte.

Județul Vaslui

 • ÎnOniceni s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 curte. LaRâul Sadului s-a intervenit pentru evacuarea apei din 3 anexe și 3 curți; – în loc. Fundu Rîului s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 anexă și 1 curte.

Județul Vrancea

 • ÎnNereju s-a intervenit pentru salvarea a 12 muncitori care efectuau lucrări în zonă și aufost surprinși de creșterea râului din localitate. Aceștia s-au refugiat într-un vagon remorcă. Echipajele de intervenție au reușit extragerea celor 12 persoane (9 bărbați și 3 femei) care nu au necesitat îngrijiri medicale
 • ÎnNistorești s-a intervenit pentru evacuarea a 2 animale (bovine), surprinse de râul Năruja
 • Înloc. Mărășești s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 curte
 • La Tulnici s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 curte
 • În Biliești se intervine pentru evacuarea apei din 20 curți
 • În localitateaMircești, râul Putna depășește cu 22cm cota de pericol
 • Din informațiile existente, apa a inundat terenurile agricole din zonă. De asemenea, s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 casă și 2 curți
Ultima oră
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)
20:04 - Operatorii feroviari privați resping acuzațiile lansate de ministrul Cătălin Drulă: „Să nu ne mai chemați la astfel de întâlniri folosite numai pentru a vă crea o imagine în fața presei”
19:34 - Marea Britanie acuză Iranul pentru atacul asupra petrolierului din strâmtoarea Hurmuz, incident soldat cu moartea a doi navigatori, un român și un britanic
19:06 - Doar 7.330 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Peste 4,85 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:45 - Elisabeta Lipă, despre premiile sportivilor medaliați: La noi, statul suportă grosul, dar afară au sponsori care le asigură un trai decent toată viața dacă reușesc să cucerească titlul olimpic (VIDEO)
18:26 - Elisabeta Lipă, pe B1 TV: Nu există niciun plan de investiții, fiecare ne descurcăm cum putem. Avem copii talentați, dar ei trebuie descoperiți, finanțați și îndrumați către sportul de înaltă performanță (VIDEO)