Iluminatul public, redus cu două ore: Primul oraș din România care anunță economii la energie

Iluminatul public, redus cu două ore: Primul oraș din România care anunță economii la energie
Foto: flickr.com

Deși ministrul Energiei Virgil Popescu a susținut miercuri că românii nu au de ce să se teamă că nu vom avea gaze naturale sau energie în această iarnă, apar primele măsuri radicale menite să reducă consumul pe fondul temerilor că Rusia va limita și mai mult exportul de hidrocarburi.

Iluminatul public, redus cu două ore

Primăria Arad a decis să reducă cu două ore iluminatul public pe timp de noapte, ca primă măsură pentru a reduce consumul de energie electrică,

Viceprimarul Lazăr Faur a declarat miercuri, pentru Agerpres, că pornirea iluminatului stradal este amânată cu o oră şi se opreşte mai repede cu o oră dimineaţa, iar semafoarele electrice din municipiu care funcţionau doar pe culoarea galben intermitent au fost oprite.

„Deocamdată nu am considerat că suntem în situaţia de a lua alte măsuri, pentru că şi acestea ne vor aduce o economie de 10% din consumul de electricitate la iluminatul public. Totuşi, am discutat despre ce vom face de la toamnă, când noaptea va fi mai lungă, iar consumul va fi inevitabil mai mare. Este posibil să adoptăm unele măsuri precum reducerea iluminatului arhitectural din oraş”, a declarat Faur.

Ministrul Energiei Virgil Popescu a susținut miercuri că românii nu au de ce să se teamă că nu vom avea gaze naturale în această iarnă. „Nu vedem în acest moment motive pentru a reduce cu 15% consumul de gaze, dar ar trebui să ne obişnuim să facem un minim efort de economisire”, a spus Popescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe