În Bihor se poate, în Ilfov, nu! Petrecere la care cânta Tzancă Uraganu, spartă de mascaţi în Bihor, în cadrul unei acțiuni anti-evaziune. În Ilfov, evaziunea printre maneliști și lăutari e totală, dar autoritățile nu fac nimic

În Bihor se poate, în Ilfov, nu! Petrecere la care cânta Tzancă Uraganu, spartă de mascaţi în Bihor, în cadrul unei acțiuni anti-evaziune. În Ilfov, evaziunea printre maneliști și lăutari e totală, dar autoritățile nu fac nimic
Foto: Poliția Română / Facebook

O petrecere la care a cântat Tzancă Uraganu a fost spartă, sâmbătă noaptea, de mascaţi. Manelistul a fost verificat la cărţile de muncă ale angajaţilor. Totul s-a întâmplat în comuna Budureasa, din județul Bihor. Este o lecție a autorităților bihorene pentru cele din Ilfov, care nu fac absolut nimic pentru a combate evaziunea totală printre maneliști și lăutari.

Petrecere la care cânta Tzancă Uraganu, spartă de polițiști și inspectori

Tzancă Uraganu a fost chemat să susțină un concert în clubul Alexa, din comuna Budureasa. Un bilet a costat 70 lei, precizează Adevărul.

Sute de persoane erau în local în momentul în care au descins echipaje de poliţişti, luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, jandarmi, reprezentanţi ai ISU Crişana, ai ITM Bihor şi ai DSVSA Bihor.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul-şef Alina Fărcuţa, a declarat că acțiunea a avut ca scop „prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, a actelor ilicite de comerţ, a evaziunii fiscale şi a muncii la negru şi pentru menţinerea climatului de ordine şi linişte publică în rândul comunităţilor locale”.

Amenzile date manelistului și organizatorilor petrecerii

Toți participanții au fost legitimați, organizatorii au fost verificaţi la încasări şi case de marcat. De asemenea, au fost verificate și contractele de muncă ale angajaților.

Organizatorii au fost amendați cu 50.000 lei de reprezentanţii ISU Crişana, pentru că nu aveau autorizaţie pentru securitate la incendiu, și cu 1.200 lei de inspectorii sanitar-veterinari, pentru lipsa autorizaţiei DSVSA.

Reprezentanții autorităților l-au verificat și pe Tzancă Uraganu care, însă, n-avea niciun document pentru angajaţii săi. Practic, cei 11 membri ai formaţiei sale lucrau la negru. Din acest motiv, inspectorii ITM l-au amendat pe cântăreț cu 200.000 de lei.

Între timp, în Ilfov nu mișcă nimic. Deși evaziunea în rândul maneliștilor și lăutarilor e totală, autoritățile nu fac nimic pentru a combate și sancționa acest fenomen.

Urmăriți B1TV.ro și pe