Încă un membru al guvernului tehnocrat face declaraţii sfidătoare! Ministrul Transporturilor: "Călătoria cu trenul este un lux" (VIDEO)

Încă un membru al guvernului tehnocrat face declaraţii sfidătoare! Ministrul Transporturilor: "Călătoria cu trenul este un lux" (VIDEO)

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a şocat opinia publică după ce a declarat că "transportul cu trenul este un lux". Afirmaţia vine după ce în weekend s-au înregistrat noi blocaje în trafic pe drumurile spre litoral şi spre munte.

Şeful de la Transporturi dă sfaturi şi susţine că situaţia drumurilor trebuie îmbunătăţită urgent, iar românii trebuie să aleagă mijlocul de transport care li se potriveşte cel mai mai bine.

"Infrastructura rutieră în România este insuficient dezvoltată şi trebuie extinsă cât mai repede. În momentul în care se produce un accident, nu se mişcă nicio maşină. Există nişte proceduri. Nu numai că nu avem infrastrucutură, dar anumiţi conducători auto au o problemă de educaţie. Banda de urgenţă trebuie să rămână liberă pentru a permite echipajelor de urgenţă să intervină", a spus Dan Costescu.

Ministrul Transporturilor: "Călătoria cu trenul este un lux"

#DIRECT_ONE_obw0p9#

Dacă drumurile sunt supraaglomerate cu autovehicule, iar călătoria cu maşina personală poate deveni un stres, nici când vine vorba despre trenuri lucrurile nu sunt mai simple, susţine ministrul tehnocrat.

"Suntem o ţară săracă şi trebuie să păstrăm limitele, dar va spun că sunt trenuri care sunt foarte bine puse la punct. Încercaţi trenurile spre mare şi o să aveţi o mare surpriză. Celelalte trenuri nu au obligaţia să aibă aer condiţionat. Sunt trenuri de lung parcurs, mediu parcurs şi scurt parcurs. Fiecare operator feroviar, dacă vrea să atragă clienţi, va oferi aer condiţionat. Recomandăm românilor să aleagă mijlocul de transport care li se potriveşte cel mai bine. Este normal să fie mai mare biletul de tren, în toate ţările civilizate este la fel. Trenul este un lux şi oamenii plătesc mai mult că să îl aibă", a concluzionat ministrul Transporturilor.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)