Incendiu la Spitalul CFR din Cluj-Napoca, provocat de un scurtcrcuit electric

Incendiu la Spitalul CFR din Cluj-Napoca, provocat de un scurtcrcuit electric
Sursa Foto: ISU Cluj

Un incendiu s-a produs duminică dimineață în interiorul Spitalului CFR din municipiul Cluj- Napoca. Focul a izbucnit într-una dintre băile de la etajul 1, iar la scurt timp mai multe echipaje de pompieri au intervenit. Din fericire nu au existat victime, însă treipersoane au fost evacuate,

Din primele cerecetări a reieșit că incendiul s-a produs la instalaţia electrică, cauza a fost stabilită ca fiind scurtcrcuit electric.

La ora transmiterii acestei ştiri, incendiul a fost lichidat, dar se lucrează pentru aerisirea încăperii şi a holului.

Potrivit reprezentanților ISU Cluj, incendiul a fost cauzat de un scurtcircuit electric la un corp de iluminat dintr-o baie, aflată la etajul I al spitalului.

Au fost evacuate trei persoane. A intervenit Detașamentul 1 de Pompieri Cluj-Napoca cu două autospeciale de capacitate medie cu apă și spumă pentru stingere incendii, o mașină de descarcerare, o autospecială cu scară și un echipaj de terapie intensivă mobilă. Incendiul a fost stins. Cele trei persoane evacuate sunt pacienți ai spitalului”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriș. Acesta a precizat că nu s-a impus evacuarea altor pacienți internați la Spitalul CFR.

Incendiul de la Piatra Neamț

Reamintim că unincendiuputernic a izbucnit pe 14 noiembrie,în jurul orei 18:30, la secția ATI de laSpitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, unde bolnavii COVID se aflauintubați. A fost activat planul roșu de intervenție. 13 persoaneau murit și alți cinci se află în stare critică. Secția de Terapie Intensivă a spitalului a fost distrusă, iar ceilalți pacienți urmează să fie transportați la alte spitale. Pompierii au intervenit cu cinci autospeciale de stingere şi o autoscară.