Incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 a trecut de 15 la mie în Bucureşti

Incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 a trecut de 15 la mie în Bucureşti

Rata de incidență a cazurilor de COVID-19 continuă să crească în Capitală. Potrivit ultimelor statistice, aceasta a trecut de 15 cazuri la mia de locuitori. Marți, DSP incidența a fost 14,71 la mie.

Comitetul Municipal Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis deja mai multe restricţii referitoare la purtarea măştii, circulaţia pe timp de noapte, accesul la spectacole si in restaurante, desfăşurarea evenimentelor private, care sunt  în vigoare de duminică.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a emis, luni, patru ordine care vizează gestionarea eficientă a pandemiei, între acestea fiind posibilitatea suspendării tuturor concediilor în unităţile unde acest lucru se impune. De asemenea, s-a decis dislocarea de personal suplimentar către Ambulanţa Bucureşti şi amânarea probelor practice ale rezidenţilor din anul V la specializarea Medicină de urgenţă.

Prefectul Capitalei, Alexandra Văcaru, a anunţat sâmbătă noi măsuri: obligarea angajatorilor – companiile cu peste 50 de angajaţi – de a organiza programul de lucru în ture, suplimentarea numărului de maşini ale Societăţii de Transport Bucureşti (STB), precum şi intensificarea controalelor în pieţe.