Informare ANM: Vremea se va răci accentuat, vântul va bate cu 60km/h. Vezi prognoza meteo

Informare ANM: Vremea se va răci accentuat, vântul va bate cu 60km/h. Vezi prognoza meteo
Foto: pixadus.com

Meteorologii au emis o informare meteo, vineri, că până pe data de 10 aprilie, duminică, vremea continuă să se răcească, arată ANM.

Astfel, începând de vineri ora 02:00 până duminică, ora 22:00, vântul se va intensifica în toate regiunile ți vitezele vor depăși local 60…65 km/h la rafală, iar pe crestele montane 100km/h/. În același interval vremea se va răci treptat, mai accentuat în jumătatea nordică a țării.

În funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor prognozate, ANM va actualiza prognoza actuală prin atenționări sau avertizări meteorologice ulterioare.

Prognoza meteo în weekend
:

În țară

Vineri, cerul va fi mai mult noros. Va ploua local în jumătatea nordică a țării, precum și la munte și izolat în rest. Vântul va sufla moderat cu intensificări, vitezele vor depăși 50…60 km/h mai ales în regiunile nordice.

Sâmbătă, vremea se va răci ușor. Cerul va avea înnorări mai ales în cursul zilei în nordul, centrul și estul teritoriului, unde pe arii relativ extinse va ploua. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 18 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 și 6 grade.

Duminică, va fi mai rece decât în mod normal pentru aceast dată, în toate regiunile. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 și 15 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 și 6 grade.

În Capitală

Vineri, cerul va fi temporar noros. Temperatura minimă va fi în jur de 6 grade.

Sâmbătă, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat cu intensficări temporare. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 17 grade, iar cea minimă va fi de 3…4 grade.

Duminică, vremea va fi mai rece decât în mod normal pentru această dată. Cerul va fi variabil, iar temperatura maximă va fi de 13…14 grade, iar cea minimă de 2…3 grade.

Vânt puternic și nori de praf