Înscrieri la Evaluarea Națională 2020. Actele care sunt necesare

Înscrieri la Evaluarea Națională 2020. Actele care sunt necesare

Promoţia 2020 a claselor a VIII-a se pregătesc de Evaluarea naţională, primul mare examen din viaţa şcolară. Înscrierea la Evaluarea Națională de anul acesta se va face într-un mod cu totul diferit, în contextul pandemiei de coronavirus, după cum a anunțat chiar ministrulEducației, Monica Anisie.

Înscrieri la Evaluarea Națională 2020

Înscrierea absolvenţilor clasei a VIII-a pentru susţinerea probelor din cadrul Evaluării Naţionale se realizeaza de către unităţile de învăţământ, automat, fără a mai fi necesară completarea vreunei cereri de către părinţi sau alţi reprezentanţi legali ai elevilor.

Înscrierile la liceu, prin completarea de către elevi a opțiunilor în fișele de înscriere, se vor desfășura în perioada 2 – 6 iulie 2020. Depunerea fișelor de înscriere se va faceonline, cu ajutorul mijloacelor electronice, pentru a evita îmbolnăvirea cu noul coronavirus de tip SARS-CoV-2.

O noutate pe care a aduce metodologia, anul acesta, este organizarea a două etape de repartizare la liceu.

180.000 de absolvenţi ai claseia VIII-a vor susţine Evaluarea Naţională.

Eleviide clasa a VIII-a care se află în izolare la domiciliu sau în carantină vor susține, dar și cei care au fost confirmați cu noul coronavirus vor susține probele de Evaluare Națională conform unor proceduri speciale, se arată într-un ordin emis de Ministerul Educației și Cercetării.

Calendarul de desfășurare al Evaluării Naționale

2-5 iunie – înscrierea elevilor

15 iunie – probă scrisă: limba și literatura română

17 iunie – probă scrisă:matematică

18 iunie -probă scris -limba și literatura maternă

22 iunie -afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 14:00)

22 – 23 iunie – depunerea contestațiilor (22 iunie – între orele 16:00 și 19:00; 23 iunie – între orele 08.00 și 12:00)

23 -26 iunie – soluționarea contestațiilor

27 iunie – afișarea rezultatelor finale

Candidații care doresc să depună contestație vor transmite o declarație-tipprin mijloacele electronice de comunicare, în care vor menționa faptul că au luat la cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației, poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. În cazul elevului minor, declarația trebuie semnată și de părinți, respectivde reprezentantul legal.

Urmăriți B1TV.ro și pe