INSP a permis DSP Buzău să recalculeze incidenţa cumulată a cazurilor de coronavirus din unele localităţi

INSP a permis DSP Buzău să recalculeze incidenţa cumulată a cazurilor de coronavirus din unele localităţi
Sursa foto: Pixabay

DSP Buzău poate recalcula rata de infectare cu coronavirus în rândul populaţiei, excluzând focarele din aziluri, a decis Institutul Naţional de Sănătate Publică. Această decizie are loc în conextul în care din cauza numărului mare de îmbolnăviri din centrele de acest gen, incidenţa cazurilor la Buzău, Râmnicu Sărat, Pătârlagele şi Cernăteşti a fost foarte mare, plasând chiar localitatea Cernăteşti în scenariul roşu.

INSP a admis ca DSP Buzău să recalculeze rata de infectare

INSP a admis ca DSP Buzău să recalculeze rata de infectare exceptând focarele din azilurile din Buzău, Rm.Sărat Cernăteşti şi Pătlăgele, după ce autorităţile judeţene au solicitat acest lucru.

Incidenţa în cele patru localităţi scade sub un caz la mia de locuitori, ceea ce înseamnă că aici scenariile de începere a anului şcolar vor fi revizuite.

Conform calculelor iniţiale, şcolile din municipiul Buzău, Râmnicul Sărat şi din Pătârlagele sunt erau în scenariul galben şi ar fi trebuit să înceapă şcoala în sistem hibrid, iar Cernăteştiul era în scenariul roşu, din cauza a 16 cazuri de infecţie cu coronavirus la azilul din satul Aldeni.

”Institutul Naţional de Sănătate Publică a transmis Direcţiei de Sănătate Publică Buzău o adresă prin care trebuie să evalueze amănunţit situaţia epidemiologică specifică fiecărei localităţi, să informeze Inspectoratul Şcolar Judeţean şi ulterior Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. În acest moment, Direcţia de Sănătate Publică lucrează la o nouă recalculare a ratei de infectare la mia de locuitori, urmând ca cifrele actualizate să ajungă în posesia Inspectoratului Şcolar şi ulterior să devină propuneri pentru şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de urgenţă”, a declarat Denisa Irimia, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău se va întruni în această seară pentru a lua decizia finală privind modul în care vor începe cursurile la 14 septembrie.

DSP a solicitat recalcularea ratei de incidență

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Buzău a solicitat Institutului Naţional de Sănătate (INSP) recalcularea incidenței cumulate a cazurilor de infecție cu noulcoronavirusdin localitățile în care au fost depistate focare în centre sociale, și nu în interiorul comunităților. Concret, autoritățile din Buzău au cerut INSP să elimine din acest calcul îmbolnăvirile din azilurile din Buzău, Râmnicu Sărat, Pătârlagele şi Cernăteşti, informeazăNews.ro.

În total, în aceste instituții există aproape 130 de cazuri de infectare, potrivit purtătorului de cuvânt al Instituţiei Prefectului Buzău, Denisa Irimia.