Ioan Ungureanu, fostul director al Termoelectrica, reținut de DNA

Ioan Ungureanu, fostul director al Termoelectrica, reținut de DNA
Foto: ddaysecurity.com

Fostul director general al Termoelectrica, Ioan Ungureanu, a fost reținut, marți, pentru 24 de ore. În același caz au mai fost reținuți și un executor judecătoresc și doi avocați, se arată într-un comunicat al DNA.

Ioan Ungureanu este acuzat de DNA pentru abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecințe deosebit de grave în formă continuată și de asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni.

Acesta a fost numit în fruntea Termoelectrica, în 2007, de ministrul Economiei din acea vreme, Varujan Vosganian, fiind demis doi ani mai târziu de Adriean Videanu. Ungureanu a mai ocupat această funcție și în perioada 2000-2002.

Alte trei persoane au fost reținute de DNA în acest dosar. Paul Dragoș Rocosanu, executor judecătoresc, este acuzat de înșelăciune, fals intelectual și uz de fals. Cei doi avocați sunt acuzați de înșelăciune și fals în declarații în formă continuată.

Persoanele reținute sunt acuzate ca ar fi contribuit la executarea silită a mai multor companii printre care Asirom Telorman sau S.C. Electrica S.A. dar și a companiei condusă de însuși Ioan Ungureanu, Termoelectrica.

Procurorii anticorupție au dispus reținerea pentru 24 de ore a celor patru acuzați urmând ca aceștia să fie prezentați Curții de Apel București în vederea arestării preventive pentru 29 de zile.