Ioana Mihăilă a anunțat operaţionalizarea unei aplicaţii prin care aparţinătorii pacienţilor COVID-19 de la ATI pot afla veşti despre aceştia (VIDEO)

Ioana Mihăilă a anunțat operaţionalizarea unei aplicaţii prin care aparţinătorii pacienţilor COVID-19 de la ATI pot afla veşti despre aceştia (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ioana Mihăilă, ministrul USR-PLUS al Sănătății, a anunțat miercuri, la finalul ședinței de Guvern, operaţionalizarea unei aplicaţii prin care aparținătorii pacienților COVID-19 internați la Terapie Intensivă vor putea afla informații despre starea lor. Mihăilă a precizat că aplicația va deveni funcțională în săptămânile următoare.

Ioana Mihăilă, despre aplicația ce va ajuta familiile pacienților COVID de la ATI să afle date despre aceștia

„Ministerul Sănătăţii a semnat încă din luna martie un protocol cu ONG-ul Geeks for Democracy, care a pus la dispoziţia Ministerului o aplicaţie prin care medicii din secţiile ATI să poată să contacteze aparţinătorii pacienţilor. De asemenea, s-au chestionat spitalele COVID şi suport-COVID în legătură cu dorinţa lor de a se implica în acest proiect-pilot. 14 spitale au răspuns pozitiv, majoritatea din Bucureşti şi Cluj. Sunt şi câteva spitale orăşeneşti şi municipale care au răspuns pozitiv. În acest moment, se finalizează partea operaţională a acestei aplicaţii, urmând ca în săptămânile următoare ea să devină funcţională”, a declarat Ioana Mihăilă.

Ioana Mihăilă a anunțat operaţionalizarea unei aplicaţii prin care aparţinătorii pacienţilor COVID-19 de la ATI pot afla veşti despre aceştia

Ministrul a precizat că ONG-ul Geeks for Democracy a venit cu aplicaţia gata dezvoltată și a dorit să o ofere gratuit Ministerului Sănătății.

„Ministerul Sănătăţii nu plăteşte nimic, ba chiar au acceptat şi criteriile de siguranţă a datelor impuse de STS (Serviciul de Telecomunicații Speciale) şi de Ministerul Sănătăţii. Practic, au cedat această aplicaţie care acum se află pe serverele STS”, a mai precizat Ioana Mihăilă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:08 - Germania, Danemarca și Olanda vor trimite Ucrainei peste 100 de tancuri Leopard 1. Tancurile Leopard 2, gata de utilizare la finalul lunii martie
23:02 - George Burcea, copleșit de dor. Actorul s-a întors din America într-un suflet: „Am vrut foarte tare să văd copiii”
22:51 - Este alertă de tsunami în Italia, după cutremurele devastatoare din Turcia / În regiunile sudice traficul feroviar a fost oprit
22:39 - Tanczos Barna: Nu a existat nicio discuție concretă despre scoaterea UDMR din coaliția de guvernare. Sunt convins că ne vom păstra formula de 3+1 și după rocada din mai
22:29 - Primarul unei comune din Bacău s-a ocupat singur de deszăpezirea drumurilor
22:14 - O femeie trăia cu 800 de șobolani în apartament / Autoritățile au intervenit, după ce vecinii au reclamat mirosul insuportabil
22:11 - Florin Cîțu: Nu știe nimeni care este impactul bugetar al proiectului de lege aprobat de Guvern pentru pensiile de serviciu. Pierdem zeci de miliarde de euro dacă nu facem acest jalon din PNRR (VIDEO)
22:10 - Mesajul Regelui Charles pentru Turcia: „Gândurile şi rugăciunile noastre speciale se îndreaptă către toţi cei care au fost afectaţi de acest dezastru”
21:50 - Ahmet Eyüp Türkaslan, portarul antrenat de Marius Șumudică sezonul trecut, a fost găsit mort sub dărâmăturile din Turcia: „Oh, dragul meu frate!”
21:38 - George Simion, despre o candidatură la alegerile prezidențiale din 2024: „Mai demult excludeam, acum nu exclud în totalitate”