Președintele Iohannis l-a decorat pe Avram Iancu, românul care a traversat înot Canalul Mânecii

Președintele Iohannis l-a decorat pe Avram Iancu, românul care a traversat înot Canalul Mânecii
sursă foto: Descopera.ro

Klaus Iohannis, președintele României, a semnat, miercuri, decretul de decorare a lui Avram-Marius Iancu, înotătorul care a traversat Canalul Mânecii, strâmtoarea care leagă Oceanul Atlantic de Marea Nordului.

„Astfel, în semn de înaltă apreciere și recunoaștere pentru excepționala performanță sportivă, pentru determinarea, pasiunea și perseverența cu care și-a desăvârșit poziția de înotător ultra-performant la nivel național și internațional, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a conferit Ordinul Național «Steaua României» în grad de Cavaler domnului Avram-Marius Iancu”, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

Avram Iancu este bibliotecar în Petroșani și este cunoscut deja pentru performanțe de genul celei menționate. Anul acesta, înotătorul româna parcurs pe Marea Neagă traseul de 680 km dintre Sulina și Istanbul în 60 de zile, din care 50 de zile le-a petrecut efectiv în apă, înotând cu viteze ce au variat între 13,8 km/oră și 15 km/oră la o temperatură a apei de 15-16 grade Celsius.

Urmăriți B1TV.ro și pe