Ion Cristoiu: A compara situația migratorilor cu cea a românilor care sunt la muncă în străinătate mi se pare nu numai o prostie, dar și o jignire adusă românilor

Ion Cristoiu: A compara situația migratorilor cu cea a românilor care sunt la muncă în străinătate mi se pare nu numai o prostie, dar și o jignire adusă românilor
Foto: B1 TV

Președintele Klaus Iohannis a ținut luni o conferință de presă având ca temă cota de imigranți, precizând că poziția oficială a României în cadrul Uniunii Europene este de susținere a cotelor voluntare, nu obligatorii în privința redistribuirii imigranților, având în vedere că România poate primi doar 1.785 de locuri.

În acest context, jurnalistul Ion Cristoiu susține că s-ar fi așteptat ca președintele să abordeze această problemă și din perpectiva Uniunii Europene, care sunt soluțiile  pentru rezolvarea acestei probleme, nu doar să exprime poziția României.

„Nu trebuie să fii cine știe ce priceput într-ale politicii internaționale pentru a-ți da seama că politica asumată de Germania și alte Mari Puteri Europene de a primi cu brațele deschise, ba chiar de a invita cetățeni din toate celelalte continente, de a veni în Europa nu pentru a munci, ci pentru a se stabili, va duce în chip automat la o uriașă sporire a numărului de Migratori.

Ce se va întîmpla în aceste condiții? Se vor îndrepta spre Europa, într-un unic proces de strămutare, milioane de cetățeni ai Lumii a Treia, doritori să trăiască precum nemții. Iar Germania, cea care și din complexul de dovedi că nazismul a fost un accident în istoria ei, după ce-i va atrage în chip iresponsabil în Europa, va bate cu pumnul în masă pentru ca alte țări să-i ia. Știi că i-ar conveni și României chestia asta? Să invite mii de cetățeni din Lumea a Treia pentru a-și asigura o bună imagine în această Lume a treia, și după aia, în loc să-i țină la ea, să impună celorlalte țări din Europa, hulite că sunt reci cu migratorii, să-i ia!”, scrie ziaristul pe blogul său personl.

Acesta vorbește și despre discursul premierului Victor Ponta, în care susține că România trebuie să primească imigranți deoarece și românii au fost primiți în alte părți, afirmație respinsă de Liviu Dragnea, care a subliniat că între românii plecați la muncă în UE și migratorii din Orientul Mijlociu nu există nicio asemănare.

“A compara situația migratorilor cu cea a românilor care sunt la muncă în străinătate mi se pare nu numai o prostie, dar și o jignire adusă românilor. Românii n-au luat cu asalt țările bogate ale Europei forțînd frontierele. Românii nu s-au strămutat în Occident. Familiile lor au rămas acasă. nMigratorii vin în valuri spre Europa nu pentru a munci, ci pentru a se stabili aici. E normal ca și noi, românii, care suntem europeni, să ne pronunțăm dacă suntem de acord cu această strămutare de proporții istorice. Mai ales că, așa cum arătam mai sus, după ce sunt atrași de bezele Germaniei, respectivii ne sunt vîrîți nouă pe gît”, scrie jurnalistul.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)