Ion Rădoi, despre stenogramele DNA în care sindicaliștii ar fi vorbit despre lichidarea lui Drulă: „Nu mai aveau ce să inventeze” / Liderul sindical, întrebat dacă a fost „turnat” de Cristian Piedone (VIDEO)

Ion Rădoi, despre stenogramele DNA în care sindicaliștii ar fi vorbit despre lichidarea lui Drulă: „Nu mai aveau ce să inventeze” / Liderul sindical, întrebat dacă a fost „turnat” de Cristian Piedone (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ion Rădoi, liderul sindicatului de la Metrou, a comentat stenogramele DNA în care sindicaliștii ar fi vorbit despre lichidarea lui Cătălin Drulă, la acel moment ministru al Transporturilor, și Ștefan Paraschiv, director Metrorex la acea vreme. „Acel mesaj cred că a fost lansat pentru că nu mai aveau ce să inventeze”, a declarat sindicalistul, vineri, pe B1 TV, la Drumurile Noastre cu Ștefan Etveș.

Ce a spus Ion Rădoi despre stenogramele DNA în care sindicaliștii ar fi vorbit despre lichidarea lui Cătălin Drulă (USR)

Întrebat dacă se poate spune că o persoană din interiorul grupului respectiv de WhatsApp a dezvăluit mesajele respective, sindicalistul a răspuns: „Acel mesaj cred că a fost lansat pentru că nu mai aveau ce să inventeze, nu mai aveau ce să spună, pentru că nu văd eu salariații Metroului să facă o ședință prin care să hotărască că vor să adune o sumă de bani pentru a-l lichida pe Drulă. Ce motiv este acesta”.

„În perioada respectivă, când a fost acea întrerupere ca urmare a nemulțumirilor pe care le-am subliniat mai devreme, mă refer la disponibilizarea pe care o preconizau la vremea respectivă Ștefan Paraschiv și Cătălin Drulă și la reducerea salariilor, că asta a dus de fapt și de drept la întreruperea voluntară a lucrului la vremea respectivă, eu eram în concendiu, nu eram nici cel puțin în București”, susține Ion Rădoi.

Pe de altă parte, întrebat dacă a discutat la telefon cu salariații care erau în grevă la acea vreme, el a confirmat: „Telefonic am vorbit cu oamenii, normal, am ținut legătura că m-au sunat sau i-am sunat ca să văd ce se întâmplă. Era firesc, fiind liderul de atâția zeci de ani al acestui sindicat”.

Ion Rădoi susține că nu mesajul în cauză a fost motivul pentru care a fost chemat la DNA.

„Nu, nu, pentru că acest conflict a avut loc în noaptea de 25 spre 26 martie și eu am fost chemat pe 14 iulie, deci și aici este o altă minciună”, a continuat acesta.

Întrebat dacă e adevărat că a fost „turnat” de Cristian Piedone, așa cum vehicula o parte a presei, Ion Rădoi a negat: „Nu, nu, nu”.

Despre stenogramele respective a vorbit pe B1 TV și Cătălin Drulă, actualmente președinte al USR, care a fost invitat la Special B1 cu Nadia Ciurlin pe 16 mai.

Urmăriți B1TV.ro și pe