Ionel Scrioșteanu: Podul suspendat peste Dunăre nu va fi finalizat în luna decembrie 2022 (VIDEO)

Ionel Scrioșteanu: Podul suspendat peste Dunăre nu va fi finalizat în luna decembrie 2022 (VIDEO)
Sursa Foto: Facebook/Irinel Scriosteanu

Ionel Scrioșteanu, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, a transmis în mod oficial, după o vizită pe șantierul podului suspendat de la Brăila, că obiectivul nu va fi finalizat anul acesta.

Podul suspendat peste Dunăre nu va fi gata anul acesta

Ionel Scrioșteanu a făcut „o vizită neanunțată pe șantierul podului suspendat peste Dunăre de la Brăila, pentru a verifica dacă promisiunea antreprenorului cu privire la darea în trafic în luna decembrie 2022 a acestui obiectiv este susținută și de realitatea din teren”, se arată în mesajul transmis pe pagina sa de Facebook.

„Stadiul șantierului, mobilizarea de oameni, utilaje și resurse din șantier nu confirmă susținerile repetate ale asocierii de antreprenori cu privire la finalizarea lucrărilor în luna decembrie atât a podului, cât și a primei etape a drumurilor de legătură”, a scris Scrioșteanu.

„Antreprenorul principal a promis că ne va comunica un grafic de lucru detaliat pe zile, până la sfârșitul anului, care să cuprindă necesarul și mobilizarea de resurse (umane, materiale și logistice), astfel încât să demonstreze tehnic posibilitatea de a se pune în circulație podul și prima etapă a drumurilor de legătură, în luna decembrie”, a mai transmis secretarul de stat.

Totodată, Ionel Scrioșteanu a anunțat că va solicita „companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere CNAIR prezența zilnică a responsabililor de acest proiect în șantier, pentru a avea o monitorizare permanentă a resurselor asumate și mobilizate în teren, iar săptămânal să ne comunice (Ministerului Transporturilor și Infrastructurii) situația din șantier”.

Urmăriți B1TV.ro și pe