Imagini în premieră de la podul peste Dunăre de la Brăila. ”Golden Gate-ul de România” va fi deschis circulației în decembrie (VIDEO)

Imagini în premieră de la podul peste Dunăre de la Brăila. ”Golden Gate-ul de România” va fi deschis circulației în decembrie (VIDEO)
Imagine de la podul peste Dunăre de la Brăila. Captură Video B1 TV

Lucrările la podul suspendat peste Dunăre de la Brăila avansează în ritm alert, căci constructorii sunt deciși să-l dea în circulație în decembrie, așa cum au promis. Astfel, chiar de anul acesta vom putea circula pe cea mai spectaculoasă lucrare de infrastructură din România postdecembristă.

Jurnalistul Ștefan Etveș a prezentat în exclusivitate, în emisiunea „Drumurile noastre”, difuzată pe B1 TV, imagini de la lucrările la pod.

Se lucrează intens la podul peste Dunăre de la Brăila

„A fost un intens lucru în echipă, un efort susținut din partea tuturor factorilor implicați, antreprenor și client, un proiect care a pus o presiune productivă pe noi, ca și constructori, iar satisfacția a fost pe măsura așteptărilor”, a declarat, pentru B1 TV, Viorel Eșanu, responsabil cu monitorizarea lucrărilor.

Printre altele, la această investiție au fost folosite 150.000 de metri cubi de beton și 80.000 de kilometri de cablu.

Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a declarat, la rândul său, că aceasta este „o lucrare de excepție”.

Despre lucrările la pod: „Suprapunem termene așa încât antreprenorul să se țină de promisiune”

„A fost o provocare pentru CNAIR și Ministerul Transporturilor încă de la început. Am preluat în coordonare această lucrare chiar de la începutul mandatului, în noiembrie 2019. A fost printre primele vizite pe șantier, atunci se săpau gropile pentru blocurile de ancoraj. Deci am preluat această lucrare de la minus 40 de metri în pământ”, își amintește Scrioșteanu.

Acesta a precizat că 150 de sudori lucrează zilnic la pod și a explicat ce urmează: „Am trecut de jumătate cu partea de suduri și cred că în maxim două săptămâni începem partea de hidroizolație pe ce înseamnă tabier metalic al podului, urmând ca la finele lunii septembrie, după ce aplicăm primele zone cu hidroizolație, să înceapa partea de asfat. Practic suprapunem anumite termene așa încât antreprenorul să se țină de promisiunea făcută. Și noi îl susținem cu toate forțele, ca în decembrie să fie dată în grafic această investiție cu prima zonă de drumuri, urmând ca anul viitor să fie și toate drumurile de legătură finalizate și obiectivul predat”.

Lucrările sunt realizate de asociația formată din italienii de la Astaldi și japonezii de la IHI Infrastructure System.

Urmăriți B1TV.ro și pe