IPS Teofan „rezonează” cu Bill Gates: „Sperăm ca pandemia să se încheie în 2022″

IPS Teofan „rezonează cu Bill Gates: „Sperăm ca pandemia să se încheie în 2022
IPS Teofan / Foto: Basilica.ro

Din ce în ce mai multe figuri publice așteaptă ca anul 2022 să fie cel în care să se pună punct crizei COVID-19. Printre aceștia, un reprezentant de vârf al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), IPS Teofan.

Preotul și-a exprimat speranța că viața va fi reluată la normal, în contextul slujbei de Bobotează.

„Lucrurile nu sunt chiar uşoare, Dumnezeu ne apără, dar în acelaşi timp se cuvine şi noi să îndeplinim cele de cuviinţă. Şi sperăm ca anul acesta după cum sunt anunţurile, anumite voci care vorbesc despre finalul acestei perioade de pandemie, fiindcă ne este dor să vieţuim într-o normalitate aşa cum ne-am obişnuit, fără să mai văd cu mască, fără să mă mai vedeţi cu mască.

Sperăm ca la anul, de Bobotează, să reintrăm în normalitate, în firescul lucurilor. Bucurie sfântă şi Doamne ajută”, a declarat IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

Mii de oameni au fost prezenţi, joi, în curtea catedralei ieşene, pentru a participa la slujba de Bobotează şi de sfinţire a apei.

Afirmațiile oficialului BOR au fost făcute pe fondul unui context epidemiologic mult mai favorabil. Varianta Omicron este mai puțin periculoasă și se răspândește mai ușor, ceea ce ajută un număr mult mai mare de cetățeni să capete imunitate naturală împotriva acestui virus.

Epidemiologul român Emilian Popovici a declarat la începutul anului în curs, pentru B1 TV, că după valul Omicron va urma cel puțin o perioadă liniștită.

Ce a declarat Bill Gates despre finalul crizei COVID

La finalul lui 2021, Bill Gates, fondatorul Microsoft, filantrop, investitor în diverse organizații neguvernamentale și proiecte din domeniul farmaceutic, și-a exprimat speranța că boala COVID va deveni endemică în 2022.

„Comunitățile se vor confrunta în continuare cu focare ocazionale, dar vor fi disponibile noi medicamente care ar putea avea grijă de formele ușoare, iar spitalele se vor putea ocupa de restul”, a transmis Gates.

„Peste câțiva ani, speranța mea este că singurul moment în care va trebui să vă gândiți cu adevărat la virus va fi atunci când vă faceți vaccinul comun împotriva COVID-19 în fiecare toamnă”, a mai declarat multimiliardarul american.