Toate cantinele unităților de învățământ din județul Argeș urmează să fie verificate de către ISJ Argeș după ce zeci de elevi ai unei școli din Pitești au ajuns în spital cu toxiinfecție alimentară, informează agerpres.ro.
„Suntem și noi în alertă, am deschis o anchetă la nivelul unității pentru a vedea dacă procedura de la Școala Ion Luca Caragiale a fost respectată (…) Lucrul acesta se va face pentru toate unitățile de învățământ săptămâna viitoare, unități de învățământ unde fie avem cantine școlare, fie avem programe în desfășurare de tip step-by-step sau de tip after-school. (…) Nu sunt situații de acest gen în alte zone sau la alte unități de învățământ din Pitești, dar cu scopul de a preveni, vrem să verificăm dacă procedurile sunt respectate și dacă elevilor noștri (…) li se administrează alimente în condiții de igienă maximă”, a declarat inspectorul școlar general Dumitru Tudosoiu.
Printre măsurile luate de conducerea Inspectoratului Școlar Județean Argeș se numără suspendarea temporară a programului after-school de la Școala Ion Luca Caragiale, unde au apărut cazurile de toxiinfecție alimentară.
„Tot în scop preventiv, am considerat că la această unitate de învățământ, până la închiderea anchetei sau până ce vom avea niște rezultate (…), programul nu se va desfășura în regimul în care s-a desfășurat până acum, copiii vor pleca acasă pe program tradițional. Vor învăța de dimineață de la ora 8 până la ora 12, fără a rămâne și a servi masa în incinta unității de învățământ”, a precizat inspectorul școlar general.
Tudosoiu a menționat că unitatea de învățământ respectivă nu beneficiază de o cantină proprie, iar copiii servesc masa la o cantină cu care a fost încheiat un contract în acest sens.
„Nu este cantina unității de învățământ (…), alimentarea copiilor se realizează externalizat, dacă nu ai posibilități proprii de cantină. Deci există un contract la nivelul unității de învățământ, pe care asociația de părinți l-a încheiat cu o societate comercială. De opt ani se derulează și în fiecare an se reînnoiește acest contract. Nu au fost probleme până acum, responsabilitatea procurării alimentelor și a preparării lor cred că este în sarcina agentului economic”, a explicat inspectorul.