Jaf armat la o sucursală BCR din Sectorul 4 al Capitalei

Jaf armat la o sucursală BCR din Sectorul 4 al Capitalei
Foto: bloombiz.ro

O surcusală BCR din Sectorul 4 al Capitalei, din zona Brâncoveanu, a fost jefuită, joi, în jurul orei 10:10. La ora transmiterii acestei ştiri nu se cunoaștea încă valoarea pagubelor, iar polițiștii îi căutau pe făptaşi.

Primele informații indică faptul că un tânăr, mascat a intrat cu un pistol în bancă și a amenințat angajatele. Nu se știe dacă arma e reală sau de jucărie.

Potrivit șefului poliției române făptașul a fugit imediat și este dat în urmărire. Surcusala era singura de pe bulevardul Brâncoveanu. Deși în urmă cu câteva zile poliția antenționase că banca are nevoie de pază, surcusala unde a avut loc jaful nu a avut paznic.

Într-o intervenţie televizată în cadrul ştirilor B1 TV, purtătorul de cuvânt al surcusalei BCR, Cornel Cojocaru a declarat că nimeni nu a fost rănit şi că „e de subliniat faptul că datorită măsurilor pe care le-am luat anul trecut de limitare a numerarului disponibil în unităţi, atacatorul a plecat cu o sumă foarte mică de euro”.

Întrebat de ce nu a avut surcusala agent de pază, Cornel Cojocaru a răspuns „am eliminat paza umană. În schimb am luat alte măsuri de siguranţă, respectiv măsuri care vizează existenţa temporizatoarelor la cash box-uri, (dispozitivele în care este ţinut numerarul) şi am instruit personalul. Procedura noastră repesctă întrutotul legea şi a fost evident şi agreată de poliţie. Faptul că nu există victime, înseamnă că am luat o măsură corectă”.

BCR: Faptul că nu există victime arată că au fost luate măsuri corecte

Potrivit cercetărilor, agresorul ar putea fi un tânăr, care în prezent este căutat de echipaje de poliţie.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)