Jill Biden și Carmen Iohannis, întâlnire cu elevii refugiați ucraineni (GALERIE FOTO, VIDEO)

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Jill Biden şi Carmen Iohannis au mers sâmbătă la o școală din București, să vadă cum s-au adaptat copiii ucraineni în România. Cele două Prime Doamne s-au ținut de mână la intrarea în Şcoala Gimnazială „Uruguay” din Sectorul 1 al Capitalei. Acolo unde au petrecut timp cu copiii şi discutat cu părinţii elevilor şi cu  profesorii.

La această întâlnire au participat şi ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, însărcinatul cu afaceri ad-interim al SUA în România, David Muniz, secretarul de stat adjunct pentru Afaceri europene şi eurasiatice Karen Donfried, fostul ambasador american la Bucureşti Mark Gitenstein, în prezent ambasadorul SUA la Uniunea Europeană, şi soţia acestuia, Elizabeth Gitenstein, consilierul prezidenţial Ligia Deca.

Mai multe imagini de la eveniment în GALERIA FOTO

Înainte însă de a vizita copiii ucraineni care învaţa în România, prima doamnă a SUA, Jill Biden, a ajuns la prânz la întâlnirea cu Prima Doamnă Carmen Iohannis și a fost întâmpinată și de președintele Klaus Iohannis.

Este a doua zi a vizitei primei doamne a SUA în ţara noastră. Ieri, Jill Biden i-a vizitat pe soldaţii americani de la baza Mihail Kogălniceanu din judeţul Constantă, alături de care a luat masa.

Jill Biden se află la a doua vizită în țara noastră, după cea din 2014, când a mers alături de soțul său în România, după anexarea Crimeei. Atunci Jill Biden a vizitat Muzeul Satului alături de prima doamnă a României de atunci, Maria Băsescu. Prima doamnă a Statelor Unite se află într-un turneu de susţinere a Ucrainei în Europa de Est.

Urmăriți B1TV.ro și pe