Kelemen Hunor nu este optimist că Cioloș poate să obțină o majoritate parlamentară: În funcţie de discuţii putem să mergem mai departe sau să spunem că asta a fost o discuţie

Kelemen Hunor nu este optimist că Cioloș poate să obțină o majoritate parlamentară: În funcţie de discuţii putem să mergem mai departe sau să spunem că asta a fost o discuţie
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Liderul UDMR Kelemen Hunor a declarat, miercuri, că nu este optimist în ceea ce privește capacitatea lui Dacian Cioloș de a forma o majoritate.

”Nu îmi dau seama în acest moment. Nu sunt foarte optimist, recunosc. Eu am văzut că a reuşit să coaguleze o majoritate acum câteva săptămâni. Totuşi, a fost o majoritate de 281 de voturi. A fost un talent, o capacitate, o ambiţie prin care a reuşit să demonstreze că se poate forma o majoritate”, a spus liderul UDMR la Digi Fm.

Acesta a mai spus că în funcție de cum vor decurge discuțiile poate săspună dacă mai poate sau nu să fie refăcută coaliția de guvernare:

„În funcţie de discuţii putem să mergem mai departe sau să spunem că asta a fost o discuţie, nu se poate reface coaliţia. Trebuie să vedem capacitatea lui Dacian Cioloş de a forma o majoritate, o coaliţie.

Omul politic, într-o astfel de situaţie, dă dovadă de calităţile de om politic şi în momentul în care are capacitatea de a coagula o majoritate”, a declarat liderul UDMR.

Ultima oră
10:29 - Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației: „Două săptămâni de vacanță vor putea fi compensate. Mai mult, nu”. CNSU pregătește noi măsuri (VIDEO)
10:26 - PNL, vot în unanimitate pentru varianta Nicolae Ciucă premier, varianta promovată de Klaus Iohannis, într-un guvern minoritar cu UDMR. Votul lasă o portiță deschisă pentru o colaborare cu PSD (surse)
10:22 - Sorin Cîmpeanu: Cele 70 de milioane de teste non-invazive vor fi achiziționate în timpul vacanței / Doar pe jumătate din teritoriul României se poate asigura viteza minimă de internet pentru predarea online (VIDEO)
10:20 - Mihaela Bilic a avut în trecut o relație de 13 ani cu actualul soț al Andreei Berecleanu. Care a fost motivul despărțirii
10:13 - Războiul între fostele soții ale lui Laurențiu Reghecampf: „Anamaria minte că l-ar fi cunoscut înainte ca eu să mă căsătoresc cu el”
09:53 - Gheorghe Flutur: Ne dorim să se termine cât mai repede criza politică. PNL nu merge la Cotroceni fără o soluție clară (VIDEO)
09:52 - Papa Francisc, întrerupt din predică, pentru a i se cere boneta. Cum a reacționat Suveranul Pontif (VIDEO)
09:47 - Certificatul verde, obligatoriu în Bulgaria pentru toate activitățile în spații închise. Guvernul de la Sofia ia în calcul și un lockdown dacă noile restricții nu dau rezultate
09:38 - Lidia Buble nu mai încape în haine! Cât s-a îngrășat interpreta la „Asia Express”
09:20 - Analiză DSP Iași: Vârful valului 4, atins la jumătatea lunii noiembrie. În ianuarie va fi și un al cincilea val pandemic