Klaus Iohannis: Sărbătorile de iarnă din 2020, diferite față de alți ani. Cu siguranță, vor fi restricții. Cred că anul acesta ne vom întoarce la ce înseamnă Crăciunul, sărbătoarea în și cu familia (VIDEO)

Klaus Iohannis: Sărbătorile de iarnă din 2020, diferite față de alți ani. Cu siguranță, vor fi restricții. Cred că anul acesta ne vom întoarce la ce înseamnă Crăciunul, sărbătoarea în și cu familia (VIDEO)
foto: Pixabay

Președintele României, Klaus Iohannis, a fost întrebat în timpul conferinței de presă de miercuri dacă ia în calcul să decreteze stare de urgență pentru perioada sărbătorilor de iarnă, astfel încât să fie limitate interacțiunile și deplasările. „Nu s-a discutat un astfel de demers”, a subliniat șeful statului, care a precizat, totuși, că este de părere că în 2020 Crăciunul va fi unul diferit față de alți ani, având în vedere că „vor fi restricții în vigoare” și „se va putea călători în mult mai puține locuri”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Președintele Klaus Iohannis: „Eu nu cred că în acest an sărbătorile de iarnă vor fi ca în alți ani”

Întrebat dacă ia în calcul să decreteze stare de urgență pentru perioada sărbătorilor de iarnă, președintele Klaus Iohannis a răspuns:„Nu am luat în discuție, nu s-a discutat un astfel de demers. Măsurile care au fost luate, restricțiile care sunt în vigoare sunt cele pe care le cunoaștem, dar în același timp eu nu cred că în acest an sărbătorile de iarnă vor fi ca în alți ani. Cu siguranță, vor fi restricții în vigoare. Cu siguranță, se va putea călători în mult mai puține locuri. De exemplu, în străinătate, este foarte dificil de călătorit din cauza multiplelor restricții care există în diferite state. Cred că anul acesta ne vom întoarce la ce înseamnă sărbătoarea Crăciunului, este sărbătoarea în și cu familia”.

Grupul de Comunicare Strategică a raportat, miercuri, 5.343 de cazuri noi de COVID-19 depistate la nivel național, astfel că bilanțul îmbolnăvirilor confirmate pe teritoriul României de la debutul pandemiei a urcat la 222.559, cu precizarea că159.855 de pacienți au fost declarați vindecați.

Distribuția cazurilor noi de COVID-19,per județe, arată în felul următor: Alba 146, Arad 160, Argeș 48, Bacău 133, Bihor 216, Bistrița-Năsăud 81, Botoșani 121, Brașov 185, Brăila 29, Buzău 56, Caraș-Severin 71, Călărași 13, Cluj 356, Constanța 107, Covasna 47, Dâmbovița 168, Dolj 162, Galați 80, Giurgiu 44, Gorj 49, Harghita 92, Hunedoara 101, Ialomița 47, Iași 267, Ilfov 90, Maramureș 100, Mehedinți 29, Mureș 191, Neamț 180, Olt 80, Prahova 110, Satu Mare 54, Sălaj 113, Sibiu 129, Suceava 163, Teleorman 38, Timiș 318, Tulcea 20, Vaslui 71, Vâlcea 100, Vrancea 33. Municipiul București are 744.

Potrivit celor mai recente date prezentate de autorități, în tot acest timp 6.681 depersoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. Între 27 octombrie, ora 10, și 28 octombrie, aceeași oră,au fost raportate 107 decese (60 bărbați și 47 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mureș, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui și Municipiul București.

Ultima oră
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”