La două zile de la începerea noului an școlar, două colegii din Suceava au intrat în scenariul roşu. Mai mulți profesori au fost diagnosticați cu Covid-19

La două zile de la începerea noului an școlar, două colegii din Suceava au intrat în scenariul roşu. Mai mulți profesori au fost diagnosticați cu Covid-19

La două zile de la începerea noului an școlar, două unități de învățământ din Suceava intră în scenariul roșu, după ce mai multe cadre didactice au fost depistate cu noul coronavirus, a declarat, într-o conferinţă de presă, primarul Ion Lungu. Astfel, timp de 14 zile, elevii vor învăța online.

Suceava: Două colegii au intrat în scenariul roşu, la două zile de la începerea școlii

Cursurile la Colegiul Naţional ”Mihai Eminescu”din Suceava se vor desfăşura exclusiv online, timp de 14 zile, începând de miercuri, după ce şase cadre didactice au fost diagnosticate cu Covid-19.

Anunțul a fost făcut de primarul Ion Lungu, potrivit Agerpres.Acesta a declarat, luni, după ce dascălii au fost testați pentru noul coronavirus.

Potrivit primarului, în unitatea de învăţământ se vor lua toate măsurile impuse de normele siguranţă sanitară în vigoare, iar DSP Suceava desfăşoară o anchetă epidemiologică.

Tot de miercuri, Colegiul Tehnic ”Mihai Băcescu” din Fălticeni intră în scenariul roșu. Aici sunt patru cazuri de infectare cu noul coronavirus la două cadre didactice, la directorul şi directorul adjunct al unităţii liceale.

Județul Suceava, aproape 6.000 de cazuri de coronavirus

Record negativ denoi cazuri de Covid-19, în România. Grupul de comunicare Strategică a anunțat, miercuri, 1.713 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 depistate în ultimele 24 de ore. Astfel, bilanțul epidemiei de coronavirus în țara noastră a atins, în 16 septembrie 2020, la 107.011 de infectări.

Totodată, au fost înregistrate 46 de noi decese, bilanțul total ajungând la 4.285.

Tot în ultimele 24 de ore, 714 oameni au fost reconfirmați în urma retestărilor.

Cele mai multe contaminări au fost înregistrate până acum în București, depășindu-se pragul de 14.000 de cazuri, Suceava, Argeș, Brașov și Prahova.

În județul Suceava au fost depistați, de la începutul epidemiei, 5973 persoane cu coronavirus, 91 dintre aceștia în ultimele 24 de ore.

Amintim că, luni, Guvernul Orbana prelungit starea de alertă cu încă o lună. Hotărârea a intrat în vigoare de marți, 15 septembrie. Ședința Executivului afost precedată de o reuniune a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, în care s-a votat propunerea către Guvern a noilor măsuri de relaxare, dar și regulile anti-coronavirus din ziua votului la alegerile locale.