În Munţii Făgăraş, la peste 2.500 de metri altitudine, stratul de zăpadă măsoară 40 de centimetri. Avertismentul salvamontiștilor

În Munţii Făgăraş, la peste 2.500 de metri altitudine, stratul de zăpadă măsoară 40 de centimetri. Avertismentul salvamontiștilor

La peste 2.500 de metri altitudine, în Munţii Făgăraş, stratul de zăpadă a ajuns deja la 40 de centimetri, avertizează șeful Serviciului Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu.

Peisaje de iarnă la munte

În aceste condiții, salvamontiștii cer turiştilor să evite zonele dificile şi să ia în calcul că, la 19:30, este deja întuneric.

”Aşa arată Făgăraşul văzut de webcamul nostru de la baza de salvare Cota 2000 Transfăgărăşan. Stratul de zăpadă pe vârfurile de 2500+ depăşeşte 40 cm, făcând păşirea nesigură, pentru că este foarte moale şi acoperă denivelările de dedesubt, făcând mersul mai dificil decât iarna”, a transmis, sâmbătă, Şeful Serviciului Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu.

Acesta avertizează, de asemenea, că, în zona montană înaltă, la 19:30 e deja întuneric.

”Dacă ar fi după noi, am evita traseele cu zone expuse şi pasaje dificile. Ţineţi minte în permanenţă ca în cazul unui accident, vom parcurge fix acelaşi traseu ca şi dumneavoastră, cărând tărgi, corzi, role, blocatoare şi altele, ceea ce vă va expune frigului”, a mai transmis salvamontistul.

Dotări minimale pentru a merge la munte în această perioadă

La rândul lor, salvamontiştii din Sibiu sfătuiesc turiştii să nu plece la drum pe munte fără să aibă asupra lor următoarele dotări minimale:

  • geacă împotriva vântului, o bluza calduroasa și o pelerină de ploaie;
  • folie de supraviețuire;
  • lanternă frontală;
  • baterie externă pentru telefon sau să economisiti bateria telefonului;
  • sticlă de apă;
  • baton energizant;

Salvamontiștii au precizat că circulația se desfășoară în condiții normale pe ambii versanţi ai Transfăgărăşanului, mulţumită eforturilor drumarilor din Argeş şi din Sibiu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Mesajele pe care le primim din astral despre viitor sau trecutul nostru foarte îndepărtat. Cum le decriptăm (VIDEO)
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Ce sunt visele de fapt, cum să le interpretăm și cum ne ajută ele să ne descoperim mai bine pe noi înșine (VIDEO)
23:24 - Stelian Tănase: E un bun moment pentru un candidat antisistem la prezidențiale. Maia Sandu ar fi perfectă / Iohannis vrea să-și continue cariera politică. De ce ar pleca la pensie? A stat în pensie când era primar și acum, la Cotroceni (VIDEO)
22:38 - Stelian Tănase: Din această coabitare vai de mama ei, PSD a câștigat deja partida. PNL pur și simplu a dispărut. Poa’ să iasă Ciucă de o mie de ori la TV, nu câștigă un vot, e mort-copt în păpușoi (VIDEO)
22:01 - De ce nu am fost primiți în Schengen până acum. Stelian Tănase: Ai noștri au crezut că pot să nu facă nimic și să le arunce ăstora praf în ochi. N-a mers! Nici pentru NATO, nici pentru UE n-am fost pregătiți (VIDEO)
21:29 - Bătrână de 82 de ani, încătușată din cauza unor facturi restante la gunoi. Cum a reacționat când s-a trezit cu polițiștii la ușă
21:04 - David Popovici, mesaj de Ziua Persoanelor cu Dizabilităţi: „Susțin copiii cu dizabilități să se bucure de viață. Haideți să-i susținem împreună!” (VIDEO)
20:46 - Unul dintre băieții lui Leonard Doroftei a devenit milionar în Canada: „În loc să cheltui banii prostește, eu am ales să îi strâng și să-i investesc”
20:22 - Mihai Bobonete, dezvăluiri despre momentele grele prin care a trecut: „Fac terapie de câțiva ani. Eram într-o stare critică”
20:02 - Reacțiile politicienilor după ce George Simion a cerut ca România să nu mai ajute Guvernul Republicii Moldova: „’Patriotul’ de carton ne cere să abandonăm Chișinăul, adică exact ce vrea Rusia” / „Simion e troll-ul Kremlinului”