Laureată a premiului Pulitzer, suspendată pentru plagiat

Laureată a premiului Pulitzer, suspendată pentru plagiat
Foto: thenextweb.com

Ziarista Sari Horwitz, laureată a premiului Pulitzer, a fost suspendată de ziarul la care lucra, Washington Post, pentru plagiat. Aceasta a recunoscut ca a folosit materiale ce nu îi aparțineau fără să citeze sursa într-un articol ce i-a adus premiul Pulitzer, conform The Olympian.

Jurnalista a declarat că a folosit pasaje “substațiale” din articolele publicate de ziarul Arizona Republic. Ea a transmis un comunicat de presă prin care își cere scuze pentru acțiunile sale spunând că este “complet dezolată”.

Ziarul Washington Post a decis suspendarea acestia menționând că politica sa este “ca utilizarea extraselor din alte publicații să fie riguros atribuită”.

Sari Horwitz a câștigat, alături de un coleg, premiul Pulitzer, în 2002, pentru o anchetă legată de moartea unui copil orfan dintr-un orfelinat al orașului Washington.

Acesta nu este primul caz de acest gen suferit de Washington Post. În 1981, jurnalista Janet Cooke a cerut retragerea distincției primite după ce a recunoscut că a inventat mai multe articole.