Laurenţiu Mironescu, demis de la Interne. Alexandru Dumitrina, noul secretar general al MAI

Laurenţiu Mironescu, demis de la Interne. Alexandru Dumitrina, noul secretar general al MAI

UPDATE 13:30Laurențiu Mironescu a fost ridicat de anchetatori, luni, de la locuința sa din Eforie de Sud. Acesta urmează să fie adus în București, unde va fi audiat de procurorii DNA.

Laurenţiu Mironescu a fost demis din funcția de secretar general MAI, după ce ministrul Traian Igaș a făcut o solicitare în acest sens premierului Emil Boc, arată Mediafax.

După o discuție cu șeful Executivului, ministrul de Interne a anunțat că în locul lui Laurențiu Mironescu a fost desemnat, temporar, Alexandru Dumitrina, secretar general adjunct în MAI.

Mironescu, în vârstă de 43 de ani a fost ofițer maritim, apoi comandant de cursă lungă și inspector de specialitate. Fost deputat PDL, în perioada 2004-2008, are cinci terenuri la Constanța, Eforie, Ovidiu și în județul Prahova, precum și un apartament în București și patru case în Constanța și Prahova. Pe 15 mai 2010, Laurențiu Mironescu a fost ales președinte al Ligii Navale Române, iar din 5 ianuarie 2011, a fost numit secretar general al Ministerului Administrației și Internelor.

DNA şi Poliţia de Frontieră au efectuat percheziţii, luni dimineaţă, în Bucureşti şi Constanţa, într-un dosar de evaziune fiscală şi contrabandă instrumentat de Poliţia de Frontieră în octombrie 2010. Circa 50 de locuinţe au fost vizate, printre care şi locuinţa secretarului general al Ministerului Administraţiei şi Internelor Laurenţiu Mironescu.

Printre cei vizaţi se numără şi şefii vămilor Bucureşti şi Contanţa, un poliţist de frontieră şi mai mulţi vameşi. Ei sunt acuzaţi de contrabandă şi evaziune fiscală.

Prin Portul Constanţa se desfăşoară cea mai are activitate de import-export de marfă din ţară. Potrivit surselor, se pare că este vorba de marfă provenită din China fără acte, care intra în ţară prin Portul Constanţa şi apoi ajungea în Bucureşti, unde era vândută pe piaţa neagră.

Cine este secretarul MAI Laurenţiu Mironescu

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_6563').select();" id="embed_text_6563" />