Litoralul românesc, asaltat de turiști. Stațiunea Tineretului a revenit în preferințele românilor: „E beton! Eu în prima seară m-am trezit cu pescărușii în pat”

Litoralul românesc, asaltat de turiști. Stațiunea Tineretului a revenit în preferințele românilor: „E beton! Eu în prima seară m-am trezit cu pescărușii în pat”
Foto: Inquam Photos / George Călin

Pentru prima dată după foarte mulți ani, stațiunea Mamaia nu are cei mai mulți turiști în acest sezon estival. În schimb, sudul litoralului, cu mai puține pretenții, a revenit în preferințele turiștilor români.

Costineştiul a revenit în topul staţiunilor de pe litoralul românesc preferate de turişti și este acum una dintre cele mai aglomerate destinații de vacanță.

Costinești devine magnetul litoralului românesc

Până nu demult, pe plaja din Mamaia abia dacă reușeai să te strecori printre cearșafuri, iar dacă voiai să închiriezi un șezlong, trebuia să te trezești la primele ore ale dimineții.

Cu toate aceste, zeci de mii de turiști au ajuns în Costinești în acest weekend. Peste tot au venit turiști dornici să se distreze, însă, potrivit specialiștilor, în cea numită pe vremuri „stațiunea tineretului” sunt peste 25.000 de turiști, poate chiar 30.000, informează Digi24.

Turiștii, întrebați de ce preferă să vină în Costinești, oferă aceleași răspunsuri – e mai ieftin:

Mi se pare foarte ieftină și e cea mai frumoasă, pentru că avem epava, avem pescăruși. Ne trezim cu pescărușii în balcon, în hotel, în pat. Eu în prima seară m-am trezit cu pescărușii în pat, deci e beton!”,  a spus un tânăr.

Am venit vineri și plecăm mâine”, a spus un an tânăr.

Ne place că e aglomerație, nu ne place când suntem singuri!”, motivează un alt tânăr.

Am luat două nopți, e foarte ok. Și prețurile sunt ok, distracție frumoasă, relaxare, mi-a plăcut foarte mult”, mărturisește o turistă, potrivit sursei citate.

Cât scot românii din buzunar pentru cazarea la Costinești

Vremea bună de pe litoral a convins zeci de mii de turişti să se îndrepte spre mare în weekend. Prețul unei nopți de cazare la Costineșți variază între 140 și 400 de lei pe noapte, în funcție de condițiile oferite de pensiune și de locul în care este poziționată.

În acest weekend a fost grad de ocupare de 100%. Și continuă în perioada săptămânii, avem solicitări, de 80%. Momentan, sunt tarifele de anul trecut. Nu am ridicat, dar este bine, că așa avem și turișți”, a transmis Ana Bolboceanu, proprietara unei pensiuni.

Cum sunt prețurile la mâncare în Costinești

Un prânz complet la un restaurant din stațiune ajunge la 33 de lei, iar o bere se vinde cu 6 lei în magazinele de pe faleză, scrie Digi 24.

– Mi-am luat o clătită, 2 porții de hamsii. Clătita 10 lei și hamsiile la fel, fiecare porție 10 lei, ne spune un tânăr, care și-a luat mâncare de la unul din chioșcurile de pe faleză.

– Cum ți se par prețurile aici, în Costineșți?

– Pentru noi, tineretul, ce să zic, așa și așa.

***

– Ce produse s-au vândut cel mai bine?

– Kebabul și șaorma, ne spune Ciprian Ivașcu, vânzător la un fast-food.

– Ce prețuri au?

– Kebabul are 15 lei, șaorma mare – 25 și șaorma mică – 20.

– Cam câți clienți ați avut de dimineață până acum? Într-o zi cam câți clienți aveți?

– În jur de 200.

De asemenea, cele mai căutate stațiuni din sudul litoralului sunt în acest sezon, Costineșți, Eforie Nord și Vama Veche.

Urmăriți B1TV.ro și pe