Liviu Dragnea, vinovat pentru blocarea fondurilor europene pentru infrastructură

Liviu Dragnea, vinovat pentru blocarea fondurilor europene pentru infrastructură

România riscă să rămână fără fonduri europene pentru infrastructură, pentru cel puţin şase luni. Totul se trage de la audit pe care Comisia Europeană la efectuat în judeţul Teleorman. Astfel s-a descoperit că procedurile de achiziţii publice sunt în regulă, dar neregulile vin de la şeful Consiliului judeţean Teleorman, Liviu Dragnea.

Auditul a scos la iveală probleme grave la contractele semnate de Liviu Dragnea pentru repararea a două drumuri judeţene. Potrivit Adevărul, Liviu Dragnea s-ar face vinovat de conflict de interese, precum şi folosirea unor criterii de calificare restrictive, în momentul în care s-a ales firma care să se ocupe de reabilitarea celor două drumuri. Acestea ar fi dus la excluderea unor ofertanţi cu preţuri mai mici, din rândul participanţilor, astfel încât cele două contracte sunt semnate cu două firme, care i-ar aparţine prin interpuşi, chiar lui Dragnea.

De altfel, firma respectivă este cunoscută pentru proiectele câştigate pe bandă rulantă, de la Consiliul Judeţean.

„Toată lumea ştie că el deţine această firmă prin alte persoane care apar în acte. Dragnea a privatizat societatea în 2001, iar de atunci doar „Tel Drum” a câştigat toate contractele pentru construcţia sau reabilitarea de drumuri”, a declarat prefectul judeţului Teleorman, Teodor Niţulescu.

Liviu Dragnea l-a contactat pe Răzvan Murgeanu pentru a-i cere sfaturi

Deşi Liviu Dragnea neagă orice legătură cu acea societate, jurnaliştii spun că acţionarii acesteia sunt foşti colegi de facultate şi buni prieteni ai şefului Consiliul Judeţean Teleorman. De altfel, Liviu Dragnea se pare că s-a speriat de rezultatele auditului, aşa că la chemat pe Răzvan Murgeanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Dragnea ar fi vrut să afle de la sursă ce nereguli au fost depistate în urma auditului efectuat de Comisia Europeană.

Răzvan Murgeanu a confirmat pentru sursa citată, întâlnirea cu Dragnea.

„Eram la un grătar, la un prieten din Bolintin, când m-a sunat şi mi-a spus că este în zonă şi mi-a propus să ne întâlnim (…). El mi-a cerut să ne vedem în calitatea mea referitoare la fondurile europene, nu ca şi cunoştinţă. Am avut o discuţie destul de protocolară (…)M-a întrebat ce scrieîn raportul Comisiei Europene. (…)A confirmat că a fost un audit la Consiliul Judeţean Teleorman şi eu i-am spus că nu este un raport favorabil. Nu am vorbit mai mult de cinci minute,”, a declarat secretarul de stat.

Murgeanu a mai declarat că Liviu Dragnea îl bănuia că el a dat drumul în presă a scandalului cu fonduri europene.

13 proiecte finanţate cu fonduri ale Uniunii Europene din zona Bucureşti-Ilfov riscă să fie anulate din cauza neregulilor descoperite în gestionarea fondurilor europene în Teleorman.

Liviu Dragnea, contracte cu fonduri europene, descoperite cu nereguli

Embed: " />
Urmăriți B1TV.ro și pe