Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a emis ordinul de carantinare, timp de 14 zile pentru localitățile Bragadiru și Chiajna

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a emis ordinul de carantinare, timp de 14 zile pentru localitățile Bragadiru și Chiajna
Sursa Foto: Inquam Photos

Update: Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a emisordinul de carantinare zonală, timp de 14 zile, pentru orașul Bragadiru, cu satul aparținător Bragadiru , Județul Ilfov, respectiv ordinul de carantinare zonală, timp de 14 zile, pentru comuna Chiajna, cu satele aparținătoare Chiajna, Dudu și Roșu, Județul Ilfov.

„În urma analizei de risc, în baza Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență emisă la propunerea Direcției de Sănătate Publică a județului Ilfov, ținând cont de evaluarea epidemiologică avizată de către Institutul Național de Sanănătate Publică, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a emis astăzi, 20.11.2020, ordinul de carantinare zonală, timp de 14 zile, pentru orașul Bragadiru, cu satul aparținător Bragadiru , Județul Ilfov, respectiv ordinul de carantinare zonală, timp de 14 zile, pentru comuna Chiajna, cu satele aparținătoare Chiajna, Dudu și Roșu, Județul Ilfov.
Carantina intra în vigoare astăzi, 20.11.2020, de la ora 22:00″, anunță autoritățile.

După comunele Berceni și Clinceni, încă două localități din județul Ilfov vor intra, începând de astăzi de la ora 22:00, în carantină, după creșterea mare a numărului de infectări cu COVID-19. Este vorba despre localitățile Chiajna și Bragadiru.

Ce restricțiile vor fi impuse în perioada carantinei

Institutul Național de Sănătătate Publică a propus intrarea în carantină pentru orașele Bragadiru și Chiajna, din județul Ilfov. Cele două orașe vor intra în carantină începând cu data de 20.11.2020, de la ora 22.00.

În comuna Chiajnarata de incidență a cazurilor deCOVID-19este de 10,31 în timp ce în comuna Bragadirusunt 9,48 cazuri la mia de locuitori.

Ordinul de carantinare al celor două localități urmează să fie semnat astăzi de Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne.

Decizia a fost luată în contextul în care în ultimele zile s-au înregistrat creșteri semnificative de noi cazuri de infecție cuvirusulSARS-CoV-2.

Astfel, circulația în afara locuințelor și staționarea în spații publice a persoanelor va fi interzisă, cu excepția motivelor bine justificate, pe baza declarației pe proprie răspundere, legitimației de serviciu sau a adeverinței eliberate de angajator;

Se va interzice intrarea / ieșirea din zonacarantinată prin alte zone și căi de acces decât cele deschise circulației publice de pe drumurile naționale, județene, comunale și forestiere;

În intervalul orar 6.00-22.00 va fi permisă circulația persoanelor în localitățile menționate din județul Alba astfel: În interes profesional (deplasare la/de la locul de muncă sau în interes de serviciu), inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi.

Joi seară,localitățile Clinceni și Berceni au intrat în carantinăpentru o perioadă de 14 zile. Măsura a fost propusă de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență din Ilfov.

Ilfov, printre cele mai afectate județe de pandemie

Ilfoveste unul dintre județele cel mai afectate de pandemia deCOVID-19, dacă analizăm rata de infectare cu noul coronavirus. Potrivit ulttimelor date anunțate de către autorități, județul care înconjoară Capitala a ajuns la o rată de infectare COVID de 6.81 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile. În același timp, Bucureștiul se află la un prag de 5.45 cazuri la mia de locuitori.

Potrivit datelor publicate de instituția prefectului, rata de incidență Covid înIlfoveste următoarea:

JUDEȚUL ILFOV 6.81
1 Afumați 2.70
2Balotești 5.88
3Berceni10.11
4 Brănești 3.65
5Bragadiru 9.13
6Buftea 8.32
7 Cernica 3.98
8Chiajna 9.90
9Chitila 5.87
10Ciolpani 5.13
11Ciorogârla 7.20
12Clinceni10.17
13 Copăceni 2.73
14Corbeanca 8.23