Localnicii unui sat din Dolj, prizonierii propriilor gospodării. Oamenii își duc copiii la școală în brațe din cauza gropilor și a noroiului (FOTO)

Localnicii unui sat din Dolj, prizonierii propriilor gospodării. Oamenii își duc copiii la școală în brațe din cauza gropilor și a noroiului (FOTO)
Foto: adevarul.ro

Sătenii din Cleanov, județul Dolj,au devenit prizonierii pripriilor gospodării, după ce ulițele s-au umplut de gropi și de nămol. Peste 1000 de oameni susţin că de patru luni nu pleacă de acasă fără cizme de cauciuc, transmite adevarul.ro.

Situația neplăcută s-a produs, după ce primăria a început lucrările pentru introducerea apei şi canalizării în zonă, însă firma care execută lucrarea a lăsat în urma ei dezastru.

„Cu elicopterul plecăm de aici. În cazul în care ar izbucni un incendiu noi am arde în casă ca şobolanii. Este grav ce se întâmplă, iar nimeni nu face nimic pentru noi. Pe uliţă sunt adevărate capcane. Sunt gropi adânci de un metru, iar dacă nu eşti atent poţi să cazi. Noi nu mai putem să plecăm de acasă. Nu este normal aşa ceva”, a declarat o localnică.

Reprezentanţii Primăriei din comuna Carpen promit că lucrările vor fi finalizate în aproximativ o lună. „Fiecare străduţă va avea cel puţin 25 de centimetri de balast şi 20 de centimetri de piatră spartă. Este adevărat că toate uliţele arată rău, dar se fac lucrări pentru montarea reţelelor de apă şi canalizare”, a spus primarul comunei Carpen, Ştefan Vasilica.

Mai mult, din cauza situației create, localnicii uliţă sunt nevoiţi să îşi ducă copiii la şcoală în braţe. „Aşa ne chinuim cu ei de patru luni. Nu se poate merge fără cizme de cauciuc absolut deloc. Nici echipat bine nu ai curaj să pleci de acasă. Este dezastru total în satul nostru”, a povestit Ion Militaru.

Lucrările la sistemul de alimentare cu apă şi canalizare au fost demarate anul trecut în luna noiembrie.

Ultima oră
21:19 - Virgil Popescu: Europa e dependentă mult de gazul rusesc. La fel și noi în perioada de iarnă. Dacă se întâmplă ceva în Ucraina, va fi afectată întreaga Europă. Avem diferite scenarii în calcul și știm ce avem de făcut (VIDEO)
21:14 - Vladimir Putin a trecut la nivelul următor. Rusia, China și Iran vor desfășura manevre navale comune
20:44 - Criza facturilor | Virgil Popescu: Vom pune în lege obligativitatea furnizorilor de a nu debranșa, de a reface facturile întocmite eronat și de a nu percepe penalități / Nimeni nu rămâne cu banii dați și nerecuperați (VIDEO)
20:30 - De ce au explodat prețurile facturilor la energie. V. Popescu, ministrul Energiei: „Eu cred că nu a fost incompetență” (VIDEO)
20:22 - Kim Jong-un face angajări. Condiții extrem de stricte pentru bodyguarzi
20:12 - Ministrul Energiei a anunțat noile măsuri în criza facturilor la electricitate și gaze naturale. Explicațiile lui Virgil Popescu (VIDEO)
19:41 - Andreea Bălan vrea să-și cumpere apartament în Dubai. Cum arată locuința pe care a pus ochii. „Investiția ar fi ceva, dar se poate plăti în rate, în 2 ani” (VIDEO, GALERIE FOTO)
19:23 - Cătălin Zmărăndescu (Survivor), criticat și de fiul său: „Eu v-am spus despre caracterul său. Și-a dat cu tesla-n cap” (VIDEO)
19:17 - Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat | Emilia Șercan: Ponta a invocat aceeași scuză și a rămas fără titlul de doctor / În universitățile militare impostura a fost încurajată / Sistemul a reacționat la dezvăluiri, blocând accesul la teze (VIDEO)
18:38 - Simona Halep şi-a aflat adversara din turul 2 de la Australian Open 2022. E o sportivă care a fost prinsă dopată în urmă cu trei ani