Locuitori din Otopeni, terorizați de hoții care fură din mașinile parcate în curți: Polițiștii se plâng că nu au personal

Locuitori din Otopeni, terorizați de hoții care fură din mașinile parcate în curți: Polițiștii se plâng că nu au personal
Foto: Facebook

Panică în Otopeni din cauza hoților. Locuitorii orașului de lângă Capitală nu mai au liniște după ce în noaptea de 10 spre 11 august au fost călcați de hoți.

Camerele de supraveghere au prins doi bărbați mascați în toiul nopții pe stradă. Aceștia au pătruns în curțile oamenilor și au încercat portierele mașinilor să vadă dacă sunt descuiate.

În case, hoții doar s-au uitat pe geam, dar nu au intrat. În total, opt case au fost călcate de hoți însă doar în curtea unui localnic au găsit mașinile deschise și au furat o pereche de ochelari.

Ce spun polițiștii

Reprezentanții IPJ Ilfov spun că au deschis 3 dosare penale pentru furt și violare de domiciliu și încearcă să prindă făptașii.

”Până la acest moment, la nivelul Poliției Orașului Otopeni au fost sesizate 3 fapte penale, comise în nopatea de 10/11 august a.c., pe strada 9 Mai din Otopeni, respectiv, o faptă de tentativă la infracțiunea de furt calificat, o faptă de violare de domiciliu și o infracțiune de furt calificat.

Polițiștii efectuează cercetări în toate dosarele de urmărire penală, având ca obiect săvârșirea infracțiunilor menționate mai sus, urmând ca la finalizarea cercetărilor, dosarele să fie înaintate unității de parchet competente cu propuneri corespunzătoare, în raport cu prevederile Codului de procedură penală și probatoriul ce urmează a fi administrat.

Polițiștii depun toate diligențele procedurale, context în care, desfășoară activități specifice pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, pentru prevenirea comiterii de fapte antisociale precum și în vederea identificării, depistării și tragerii la răspundere penală a participanților la săvârșirea de infracțiuni”,a declarat pentru TVR Anne-Marie Ciolcă, purtătorul de cuvânt al IPJ Ilfov.

Urmăriți B1TV.ro și pe