Lovitură pentru dezvoltatori imobiliari, la Marea Neagră. Garda de Mediu îi obligă să dărâme construcțiile. Nereguli grave descoperite la controale (FOTO)

Lovitură pentru dezvoltatori imobiliari, la Marea Neagră. Garda de Mediu îi obligă să dărâme construcțiile. Nereguli grave descoperite la controale (FOTO)
Foto: Garda de Mediu

Proiectele imobiliare se extind la malul Mării Negre, inclusiv în micile stațiuni considerate până acum câțiva ani „virgine”. Printre acestea, Corbu, ale cărei plaje sunt luate cu asalt de turiștii care s-au săturat de stațiuni populare precum Mamaia, Vama Veche, Constinești sau Eforie Nord.

În cursul acestei săptămâni, joi, autoritățile au efectuat verificări la două proiecte imobiliare din Corbu, Constanța. S-au constatat nereguli grave, în urma cărora s-a decis oprirea lucrărilor, respectiv aducerea terenului la starea inițială, plus aplicarea unei amenzi de aproximativ 20.000 de euro.

Dezvoltatorii imobiliari, loviți puternic de decizia Gărzii de Mediu

Garda Națională de Mediu a explicat într-o postare ce a descoperit, de fapt, în Corbu.

„CONSTRUCŢII ILEGALE PE PLAJA CORBU‼️‼️
GARDA DE MEDIU APLICĂ 100.000 LEI AMENDĂ ŞI DISPUNE DESFIINŢAREA CONSTRUCŢIILOR ‼️‼️

Comisari din cadrul Comisariatului Județean Constanța și ai Comisariatului Rezervației Biosferei „Delta Dunării”, împreună cu reprezentanți ai IPJ Constanța au efectuat, în cursul zilei de ieri, 10.03.2022, verificări la cele două proiecte imobiliare realizate în Comuna Corbu, județul Constanța, în zona ariei protejate a Rezervației Biosferei „Delta Dunării”. În timpul controlului, s-a constatat că, în faza de execuţie a celor două ansambluri de corpuri de locuit, nu au fost respectate prevederile acordurilor de mediu emise de APM Constanța.

Mai precis, titularul proiectelor a realizat fundații din beton armat și nu din piloni metalici, așa cum prevede în mod expres actul de reglementare. De asemenea, planșeele construcțiilor au fost realizate din plăci de beton armat, și nu din grinzi de lemn. Pentru nici una dintre modificările realizate față de proiectul avizat, titularul nu a notificat autoritatea competentă emitentă (APM Constanța).

Astfel, pentru neregulile constatate, societatea comercială care e și beneficiarul proiectelor a fost amendată cu 100.000 lei. Totodată, a fost dispusă sancțiunea complementară de desființare a lucrărilor și aducerea terenului la starea inițială, până la data de 15.04.2022. În perioada următoare, comisarii Gărzii Naționale de Mediu vor urmări îndeplinirea măsurilor în termenul stabilit”, a anunțat Garda de Mediu.

În secțiunea de comentarii a postării, românii atenționează Garda de Mediu că ar trebui să intervină de urgență și în stațiunea de lux Mamaia.

Urmăriți B1TV.ro și pe