MAE sfătuiește cetățenii români să evite călătoriile în Japonia

MAE sfătuiește cetățenii români să evite călătoriile în Japonia
Foto: morrisonworldnews.com

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis un comunicat de presă în care sfătuiește cetățenii români să evite deplasările în Japonia.

În Japonia s-au produs mai multe replici puternice ale seismului de mare intenstitate de vineri și încă există posibilitatea ca noi replici să apară în următoarea perioadă.

Mai mult, MAE insistă să avertizează cetățenii români, întrucât în urma exploziilor care au avut loc la centrala nucleară de la Fukushima, 22 de oameni au fost radiați iar flota americană s-a retras deja din zona expusă radiațiilor.

Potrivit comunicatului de presă, ambasada României de la Tokyo este în permanentă legătură cu autoritățile locale și centrale nipone. Până în momentul de față printre victimele cutremrului, nu a fost notificată nicun cetățean român.

Totodată, Ambasada României în Japonia a primit și soluționat solicitări de asistență consulară din partea cetățenilor români și a oferit informații în legătură cu situația din zonă.

MAE recomandă cetățenilor români care solicită informații, să transmită toate datele lor de identificare și detalii cât mai exacte despre persoanele căutate, respectiv adresa, e-mail, numere de telefon, prin internet, la adresa: [email protected]; [email protected]

Citește aici comunicatul de presă MAE