MApN continuă campania de recrutare a rezerviştilor voluntari / 444 de locuri au fost scoase la concurs în 15 județe

MApN continuă campania de recrutare a rezerviştilor voluntari / 444 de locuri au fost scoase la concurs în 15 județe
Sursa foto MApN

Ministerul Apărării Naționale (MApN) organizează o campanie suplimentară de recrutare ce are în vedere ocuparea locurilor rămase libere anul trecut, pentru cei ce doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă în calitate de rezervist voluntar în Armata României, transmite Agerpres.

Locuri de rezerviști voluntari, scoase la concurs

Conform informațiilor oferite de către MApN, campania de recrutare are ca scop ocuparea a 444 de locuri de rezerviști voluntari – maiștri militari, subofițeri gradați și soldați. Așadar, locurile rămase disponibile se află în județele Arad, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Buzău, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Dolj, Galaţi, Ilfov, Olt, Prahova, Tulcea şi Vrancea.

Procesul de recrutare are loc pe data de 21 ianuarie, iar aceasta se va desfășura pe baza prevederilor legale privind Statutul rezerviştilor voluntari şi a Ordinului ministrului Apărării Naţionale pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a legii.

De asemenea, cei interesați vor primi informații cu privire la avantajele îndeplinirii serviciului militar în calitate de rezervist voluntar, modul în care se va desfășura procesul de recrutare și selecție, unitatea sanitară militară unde urmează să susţină examinarea medicală sau chiar centrul de instruire unde urmează să execute programul inițial de instruire militară.

Candidații fără pregătire militară vor fi chestionați cu privire la alegerea opțiunilor, în sensul orientării către funcțiile pentru care aceștia îndeplinesc criteriile cu privire la nivelul studiilor, dar și corespondența specializării în viața civilă cu armele /serviciile și specialitățile militare.

Mai multe detalii privind procesul de recrutare vor putea fi accesate pe adresa de web a Ministerului Apărării Naționale,

www.mapn.ro/contact/centre_militare/index.php

Acte necesare pentru înrolare

  • actul de identitate, în original şi în copie;
  •  cazierul judiciar, eliberat cu maxim şase luni înainte de data depunerii;
  • acte de studii şi/sau alte documente care atestă alte competenţe dobândite în viaţa civilă, în original şi în copie;
  • permisul de conducere valabil, eliberat de către autorităţile române, în original şi în copie, dacă este cazul, pentru candidaţii fără pregătire militară, dacă îndeplinirea atribuţiilor postului pentru care candidează presupune conducerea tehnicii specifice;
  • livretul militar, în original şi în copie, dacă este cazul, numai pentru cei care deţin calitatea de rezervist.
Urmăriți B1TV.ro și pe