Maramureș: Un lot de manuale școlare are, în loc de diacritice, spații goale (FOTO)

Maramureș: Un lot de manuale școlare are, în loc de diacritice, spații goale (FOTO)

Un lot de manuale care a ajuns în școlile din Maramureș are deficiențe de tipar; în loc de diacritice, cărțile au…spații goale.

Manualul de Cultură Civică scris de Elena Nedelcu și Ecaterina Morar, avizat de Ministerul Educației și Cercetării este cel în cauză, notează voceatransilvaniei.ro.


Foto: voceatransilvaniei.ro

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean spun că „manualul are referenți științifici și a fost editat, am văzut, în anul 1997 și a fost retipărit de atunci în fiecare an școlar. (…) Nu este foarte reușit sub aspectul designului interior și accesibilității pentru copii dar bănuiesc că la conținuturi științifice nu sunt probleme. Dar putem discuta chestiunea aceasta cu colegii noștri care predau Cultură Civică în școlile gimnaziale. În mod normal trebuia să fie scris cu diactritice, trebuia să respecte toate rigorile. Bănuiesc că licitația a luat în considerare și aspectul calitativ nu numai prețul. Este posibil ca editura să fi încălcat prevederile din Caietul de sarcini și să-i fi dat drumul pe piață repede, repede pentru că începea anul școlar și în felul acesta s-au strecurat greșeli de ortografie sau aranjare în pagină sau suprapunerea scrisului care dezavantajează pe o parte din elevi”.


Foto: voceatransilvaniei.ro

Însă, odată cu mediatizarea cazului, inspectorul pentru Discipline Socio-Umane din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Maramureș, Pavel Filip, a declarat că „editura s-a autosesizat și până la finele săptămânii în curs vor fi înlocuite toate manualele”.