Marian Daragiu, vicepreședinte al Partidei Romilor și subsecretar de stat la Ministerul Educației: „Cazul Caracal a scos la iveală în primul rând o serie de disfuncționalități la nivel de instituții” (VIDEO)

Marian Daragiu, vicepreședinte al Partidei Romilor și subsecretar de stat la Ministerul Educației: Cazul Caracal a scos la iveală în primul rând o serie de disfuncționalități la nivel de instituții (VIDEO)
Foto: Facebook @ Marian Daragiu

Marian Daragiu, vicepreședinte al Partidei Romilor și subsecretar de stat la Ministerul Educației, a declarat sâmbătă în emisiunea moderată de Nadia Ciurlin că, din păcate, cazul Caracal a scos la iveală modul defectuos în care funcționează instituțiile. Acesta a atras atenția asupra calificării deficitare a personalului care lucrează la serviciul 112:

„Cred că acest caz a scos la iveală în primul rând o serie de disfuncționalități la nivel de instituții. Acest sistem național unic pentru apelul de urgență 112, dacă un blocaj existent la nivelul acestui sistem s-ar fi întâmplat și nu s-ar fi anunțat în timp instituțiile, poliția ai fi înțeles.

Fetița nu a putut să sune ca să își strige până la urmă disperarea. Dar dacă acel apel s-a dat și mai departe acel apel a ajuns la Poliție și acolo au existat acele blocaje…Aici mă întreb dacă există necesarul de competență de a descifra disperarea din vocea unui copil, sau situații care amenință viața. Dincolo de profesionalism sau de ceea ce înveți teoretic în manualele și metodologii, mă întreb dacă nu ai nevoie de competențe suplimentare dezvoltate”, a precizat Marian Daragiu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:30 - Robert Cazanciuc: Am depus proiectul de modificare a legislației penale pentru ca niciun șofer băut, drogat sau fără permis care ucide oameni nevinovați să nu mai scape de executarea pedepsei cu închisoarea
23:28 - Un român anunță câtă energie a produs în anul de când are instalație fotovoltaică
23:07 - Motivul incredibil pentru care Liviu Vârciu și Anda Călin nu au făcut nuntă: „Nu cred că mai e cazul”
23:03 - Un TIR a căzut într-o prăpastie în apropierea Porților de Fier
23:02 - S-au stabilit primele două optimi de la Cupa Mondială din Qatar / Anglia, o nouă demonstrație de forță. SUA a tremurat pentru calificare
22:50 - Fotbalul se pregătește de o premieră istorică: Stephanie Frappart, prima femeie delegată să arbitreze la centru un meci de Cupă Mondială / Istvan Kovacs, al șaptelea meci ca rezervă
22:34 - Medvedev: Statele NATO ar putea deveni o țintă legitimă din cauza ajutorului acordat Ucrainei
22:24 - VIDEO. Horia Constantinescu (ANPC), despre excrementele de urs la conservă: E operatorul economic pe ale cărui pungi de chipsuri scria „Ținutul Secuiesc” ca „țară de origine” / Poate le arunci prin curte și calci în ele ca să ai noroc
22:15 - Vlăduța Lupău și-a surprins fanii pozând într-un costum de baie
22:14 - Situaţie bizară pe o stradă din Horezu, Vâlcea. Cum a ajuns un stâlp de iluminat să treacă prin acoperișul unei vile: „Proprietarul va trebui să demoleze construcția”