Marius Manole, pledoarie pentru Justiție pe scena teatrului din Cluj-Napoca. Reacția publicului (VIDEO)

Marius Manole, pledoarie pentru Justiție pe scena teatrului din Cluj-Napoca. Reacția publicului (VIDEO)

Actorii bucureșteni s-au solidarizat cu magistrații și în timpul unui spectacol susținut la Cluj Napoca. Marius Manole a publicat pe Facebook un mesaj video în care poate fi auzit îndemnându-i pe spectactori să ia atitudine faţă de controversata Ordonanță de Urgenţă 7.

La sfârșitul spectacolului #Demnitate, susţinut la Cluj Napoca, actorul Marius Manole s-a declarat solidar cu magistrații și a subliniat că e de datoria noastră, a tuturor, să luptăm pentru independența Justiţiei:

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

”Suntem la Cluj, suntem într-un oraş în care, ne-am fi dorit să ne întrebăm „Oare aşa se întâmplă în alte ţări?”. Asta ne-am fi dorit. Din păcate recunoaştem situaţia din ţara noastră.

Suntem la Cluj, unde magistraţii dumneavoastră au avut o reacţie impecabilă. Noi actorii am hotărât să fim de partea lor, să-i susţinem pe magistraţi. Mulţumim domnule Danileţ!

Este o perioadă, credem noi, extrem de periculoasă pentru ţara noastră, o perioadă care… nici nouă nu ne place să ieşim şi să vorbim ca nişte nebuni în faţa dumneavoastră.

Mi-ar fi plăcut să plecăm acum acasă, să nu ne vedeţi pe noi aşa cum suntem.

Suntem, din păcate, pe marginea unei aşa de mari prăpăstii, încât nu ştim: dacă pierdem acest moment, dacă ne mai putem întoarce vreodată sau nu la ceea ce trebuia să fie o Românie liberă şi democrată.

Aşa că noi cel puţin, actorii, vă îndemnăm şi pe dumneavostră, să luptăm pentru libertatea Justiţiei şi pentru ca guvernul acestei ţări să ne reprezinte, să nu avem un guvern de analfabeţi şi de oameni incompetenţi!

Îmi cer scuze!”.

Ultima oră
19:45 - Germania îndeamnă la „prudență” în analizarea sancțiunilor pentru Rusia. Olaf Scholz: Trebuie să fim capabili să acționăm în caz de urgență
19:17 - Alexandru Rafila, întrebat dacă are „curaj” să își vaccineze copilul: Știe discuțiile legate de utilitatea vaccinării. E pregătit și chiar mă întreabă când îl vaccinez
19:00 - Alexandru Rafila: Probabil că săptămâna viitoare vom ajunge la 25.000 sau 28.000 de cazuri pe zi / Este aproape imposibil să nu te infectezi cu tulpina Omicron
18:43 - O fată de 13 ani a fost rănită de un recipient cu lichid inflamabil aprins, în județul Argeș. Recipientul ar fi fost aruncat dintr-o mașină
18:26 - SUA, pregătită să contracareze agresiunea rusă în orice scenariu. Antony Blinken: Alegerea este a lui Vladimir Putin. Diplomația, singura modalitate responsabilă pentru soluționarea crizei
18:02 - 11.743 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Doar 1.312 au venit pentru prima doză
17:48 - Incendiu violent în Covasna: 5 case au ars complet și alte 3 au rămas fără acoperiș. Au fost evacuate 19 persoane, printre care și doi copii
17:31 - Violențe la protestul anti-restricții de la Bruxelles. Forțele de ordine au intervenit cu tunuri cu apă și gaze lacrimogene (VIDEO)
17:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Paradoxul nefericirii profunde a omului care are tot ce-i trebuie (VIDEO)
17:07 - Ninsorile abundente au provocat un adevărat haos în Turcia: Mai multe persoane au murit sau au fost rănite în accidente rutiere. Numeroase localități au rămas izolate (VIDEO)