Marius Petcu va fi cercetat în libertate, dar nu poate părăsi ţara. Procurorii au depus recurs

Marius Petcu va fi cercetat în libertate, dar nu poate părăsi ţara. Procurorii au depus recurs
Foto: B1 TV

Curtea de Apel București a dispus, vineri seară, cercetarea în libertate a liderului CNSLR “Frăția”, Marius Petcu, prins în flagrant în timp ce primea mită 40.000 de euro. Acesta a primit, în schimb, mai multe interdicţii şi obligaţii, printre care imposibilitatea de a părăsi ţara.

Potrivit Mediafax, procurorul de caz, Claudia Roșu, a înaintat deja recurs la decizia luată vineri seară de magistraţi. Judecătoarea Anca Alexandrescu, cea care a decis că Petcu poate fi cercetat în libertate, a dispus ca sentinţa în acest dosar să se dea în şedinţă secretă, în pofida faptului că pronunţările în cauzele privind propuneri de arestare se dau în şedinţă publică, potrivit Codului de procedură penală, sau la condica instanţei.

Liderul sindical a fost reținut, joi noapte, de procurorii Direcției Generale Anticorupție, pentru luare de mită după ce a fost prins în flagrant delict primind 40.000 de euro de la un om de afaceri.

Procurorii DNA au efectuat mai multe percheziții la domiciului lui Petcu precum și la sediul CNSLR “Frăția”.

Marius Petcu s-a declarat nevinovat, spunând că cei 40.000 de euro reprezentau un împrumut pe care i l-ar fi acordat omului de afaceri.

Procurorii susțin că Petcu primea mită 20.000 de euro lunar pentru a atribui diverse lucrări firmei omului de afaceri, cei 40.000 de euro cu care sindicalistul a fost prins în flagrant reprezentând tranșele pentru ianuarie și februarie.

 ”În perioada anilor 2009-2010, inculpatul Petcu Marius Grigore, în calitate de preşedinte al Federaţiei Sanitas, a primit de la directorul unei societăţi comerciale aproximativ 20.000 de euro lunar, reprezentând circa 20% din valoarea fiecărei situaţii de lucrări decontate, pentru a atribui acestei firme un contract de execuţie lucrări”, au spus procurorii.

Marius Petcu, în cătușe la Curtea de Apel