Mărturia românilor din Austria: „Nu cred că austriecii de rând ar avea o problemă cu intrarea noastră în Schengen”

Mărturia românilor din Austria: „Nu cred că austriecii de rând ar avea o problemă cu intrarea noastră în Schengen”
Mărturia românilor din Austria: „Nu cred că austriecii de rând ar avea o problemă cu intrarea românilor în Schengen". Care este motivul pentru care ei votează împotriva României

Aderarea României la spaţiul Schengen ar face ca drumul de la Bucureşti la Viena să fie de doar 12 ore, dacă am conduce între cele două destinaţii. În clipa de faţă, cam 120.00 de români au făcut din Austria a doua lor casă, conform statisticilor oficiale.

Austria a anunţat că va vota împotriva României, cu puţin timp înainte de începerea Consiliului JAI. Un vot vital, care ne desparte practic de un rezultat pe care România îl aşteaptă de mai bine de un deceniu.

Românii stabiliţi în Austria, despre intrarea României în Spaţiul Schengen

„Din propria experienţă chiar nu pot să zic ca nu suntem văzuţi bine de către ei. De 20 de ani de când sunt în Austria NU m-am simţit îndepărtată de ei sau urâtă, chiar NU”, a mărturisit o româncă stabilită în Austria de 20 de ani, potrivit Observator.

Nu cred că austriecii de rând ar avea o problemă cu intrarea românilor în Schengen”, a transmis un român din Austria.

„„Se știe că există negocieri și pe alte planuri. Pe afaceri sau altele. De curând au spus că prin România trec foarte puțini, doar câteva mii. Aceștia care trec, trec din Serbia în România, dar sunt înregistrați”, a comentat Daniela Pisoiu, profesor universitar la Viena.

Motivul pentru care Austria votează împotriva României

75.000 de migranţi ilegali care vin din România şi Bulgaria reprezintă mărul discordiei între Austria şi restul Europei. Este motivul pentru care Austria spune „nu” aderării noastre la spaţiul Schengen. Chiar înainte de Consiliul JAI, miercuri seara, Viena a publicat noi analize, care arată că imigranţii ilegali trec tot mai des prin Bulgaria şi România.

Potrivit raportului, în rândul grupurilor de traficanţi, Bulgaria este considerată o ţară de tranzit în care traficul este organizat ulterior prin Serbia sau România. Românii se află pe locul patru în top 10 naţionalităţi ale traficanţilor din Austria. În comparaţie cu Ungaria, România este considerată o frontieră uşor de trecut şi, prin urmare, este adesea aleasă ca rută din Serbia spre Ungaria. Măsurile de frontieră din Grecia conduc în mod repetat la o schimbare a traseului către frontiera turco-bulgară.

Urmăriți B1TV.ro și pe