Medic de familie din Dolj, acuzat că refuză să prescrie tratament unor bolnavi de COVID și recomandă supă de pui (VIDEO)

Medic de familie din Dolj, acuzat că refuză să prescrie tratament unor bolnavi de COVID și recomandă supă de pui (VIDEO)
Captură Video - Gazeta de Sud / Youtube

Un bărbat din Dolj acuză medicul de familie că nu a vrut să prescrie un tratament pentru bunicii săi bolnavi de COVID-19. Într-o filmare cu camera ascunsă se vede cum el cere un tratament, iar medicul îi spune că le dea supă de pui. La un moment dat, ei se uită pe Monitorul Oficial pentru a vedea exact ce se prescrie pentru pacienții COVID cu forme ușoare.

Medic din Dolj, acuzat că ”prescrie” supă de pui pacienților COVID

O filmare cu camera ascunsă arată dialogul dintre bărbatul care vrea tratament pentru bunicii săi și medicul de familie.

Dacă nu are simptome, nu ia nimic
Doamnă, are simptome, nu poate să respire. Tratezi boala cu supă? Deci nu ești năsătoasă la cap!
Dar cu ce o tratezi?
Dar cu supă?
Dar cu ce?
O vitamină le-ai zis să ia?
Dar dumitale ai citit Ordinul?
Ce Ordin, ia arătați doamnă ordinul! Ce lege?
Dumneata ai citit portalul legislativ al tratamentului Covid?
Cu supă?
Păi e asimptomatică.
Cum e doamnă asimptomatică, când vorbirăți acum cu ea și zise că nu poate să respire?

Cosmin Z., bărbatul care a contactat Gazeta de Sud, a spus că medicul a refuzat în cele din urmă să prescrie vreun tratament.

Președintele Colegiului Medicilor, despre atitudinea unor cadre medicale în pandemie

Recent, Dr. Daniel Coriu, președintele Colegiului Medicilor, a declarat, pentru B1 TV, că România se confruntă cu un „dezastru comunitar” și că o parte din vină aparține și unor medici care au transmis mesaje neadevărate despre vaccinarea anti-COVID.

„Nu mai avem locuri în spitale, în secțiile ATI și avem un număr enorm de mare de decese evitabile, adică oameni care au murit cu zile. Au murit că nu s-au vaccinat. Cum am ajuns aici? Neîncredere în mesajul nostru, al medicilor, și neîncredere în mesajul autorităților. Trebuie să recunoaștem cu tristețe că la acest lucru a contribuit și o parte din colegii noștri, puțini”, a afirmat Coriu.