Medicul Emilian Imbri: ”Nevoia de medicamente în România este mult mai mare decât aprovizionarea. Vom rămâne în scurt timp în imposibilitatea de a-i trata pe bolnavii de Covid”

Medicul Emilian Imbri: ''Nevoia de medicamente în România este mult mai mare decât aprovizionarea. Vom rămâne în scurt timp în imposibilitatea de a-i trata pe bolnavii de Covid''
Foto: ASSMB

Managerul Spitalului„Dr. Victor Babeș” din București, Emilian Imbri, consideră că numărul de cazuri cu Covid-19 va crește în continuare.

De asemenea, acesta susține că medicamentele pentru bolnavii de COVID-19 sunt din ce în ce mai greu de găsit.

Emilian Imbri mai spune că ne confruntămcu o nouă ascensiune a pandemiei. Numărul marede cazuri este determinat de începerea şcolilor, dar şi de alegerile locale, care au avut loc duminică.

Acesta a declarat căsimptomeleși evoluția bolii au rămas aceleași.Însă, avertizează că este o criză a medicamentelor cu care sunt tratați pacienții.

„Am avut vreo trei apeluri în care am explicat că în contextul în care numărul de bolnavi va creşte, vom rămâne în foarte scurt timp în imposibilitatea de a-i trata.Am menţionatcă de fapt nu există tratament pentru această afecţiune. Se tratează cu nişte scheme şi nişte tratamente care sunt fabricate pentru cu totul alte afecţiuni. Aceste medicamente nu se cumpără, ci sunt trimise de producător ţărilor, o parte este asiguratăde OMS.România nu primeşte suficiente medicamente.Nevoia de medicamente în România este mult mai mare decât aprovizionarea.”, a declarat Emilian Imbri, la Antena 3.

”Nu aceste medicamente salvează pe cei care intră într-o fază urâtă şi severă a bolii. Sunt cazuri în care s-a dat schema maximă de medicaţie, şi totuşi pacientul a pierdut lupta cu boala”, a mai adăugat acesta.