Medicul Emilian Imbri: Știți vreun an în care școala a început perfect? Acum, mai mult ca oricând, există o șansă să nu înceapă acolo unde nu este bine (VIDEO)

Medicul Emilian Imbri: Știți vreun an în care școala a început perfect? Acum, mai mult ca oricând, există o șansă să nu înceapă acolo unde nu este bine (VIDEO)
Foto: ASSMB

Medicul Emilian Imbri, manager al Spitalului de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Capitală, vede ca o șansă posibilitatea ca școala să nu înceapă în acest an în acele localități unde nu există condițiile necesare de igienă. Precizările acestuia vin în condițiile în care, luni, au fost publicate ratele de incidență privind cazurile de infectare cu coronavirus la nivelul fiecărei localități din țară. Astfel, în acest moment, 43 de localități din România se încadrează în scenariul roșu, în care toți elevii vor face cursuri online, 410 în cel galben, care presupune atât prezența fizică la cursuri, cât și învățământul online, prin rotație, și 2.728 în cel verde, cu toți elevii reveniți în bănci.

Medicul Emilian Imbri, despre cele trei scenarii privind începerea noului an școlar

Rugat să comenteze, în cadrul emisiunii ”Se întâmplă acum”, moderată de Tudor Barbu, faptul că decizia privind felul în care se vor desfășura cursurile este lăsată la nivelul fiecărei școli în parte, Emilian Imbri a precizat: ”Este un plan cu niște culori, orientativ, urmând ca în funcție de numărul de îmbolnăviri școala să decidă dacă sunt îndeplinite condițiile de igienă și dacă se și încadrează într-una dintre cele trei variante. Și părinții, în funcție de cum simt ei – și asta ar trebui să fie esențial, pentru că nu sunt obligați să își aducă copiii la școală – hotărâsc să amâne”.

”Știți vreun an în care școala a început perfect? Nu. Acum însă, mai mult ca oricând, există o șansă – eu îi zic șansă – să nu înceapă acolo unde nu este bine”, a mai spus managerul Spitalului de Boli Infecțioase ”Victor Babeș”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Anunțul Ministerului Sănătății: Cum vor fi reluate cursurile în fiecare localitate din țară

Criteriul epidemiologic în baza căruia școlile vor stabili scenariul de urmat este rata incidenței cumulate, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Scenariul roșu se va aplica în localitățile unde rata de incidență este mai mare de 3. În cazul localităților unde rata de incidență este cuprinsă între 1-3, se aplică scenariul galben, iar scenariul verde se aplică localităților cu o rată de incidență mai mică de 1.

Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) a transmis, luni, că ținând cont de datele transmise de Direcția de Sănătate Publică, în Capitală, rata de incidență a îmbolnăvirilor este de 1,12, astfel că Bucureștiul se află în scenariul galben.

Situația actualizată a cazurilor de COVID-19, la nivel național

Cele mai recente date anunțate de Grupul de Comunicare Strategică arată că bilanțul epidemiei de coronavirus în România a ajuns la 95.897 de infectări și 3.926 decese. În ultimele 24 de ore au fost depistate pozitiv încă 883 de persoane, iar 33 de pacienți COVID-19 au decedat. Alți 239 de oameni au fost reconfirmați în urma retestărilor. Sunt 7.325 de bolnavi COVID-19 internați în spitale, din care 465 se află în secțiile de Terapie Intensivă. 40.454 de pacienți au fost declarați vindecați și 12.339 de asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.Până acum au fost prelucrate 1.945.738 de teste, din care 7.247 în ultima zi.

Cu 187 de cazuri noi de COVID-19, Bucureștiul are din nou cele mai multe cazuri nou-confirmate din țară, fiind urmat la acest capitol de județele Buzău (72), Bacău (65), Iași (55) și Prahova (55).

Ultima oră
21:13 - Florin Cîțu: România a fost verde cel mai mult timp din UE / Discuțiile cu Ministerul Sănătății erau de foarte multe ori despre agențiile de medicamente, despre acea agenție de investiții cu salarii imense, dar nu despre pandemie (VIDEO)
21:12 - Florin Cîțu, explică de ce a apărut în platoul B1 TV cu mască: „Din măsuri de siguranță și pentru Congres, bineînțeles”
20:54 - Cseke Attila: Erau sub 700 de paturi ATI pentru bolnavii de COVID-19 când am venit la Ministerul Sănătății. Numărul infectărilor și al internărilor crește mai brusc decât în celelalte valuri (VIDEO)
20:51 - Spitalul Județean Ilfov redevine unitate pentru tratarea pacienților bolnavi de COVID-19
20:50 - Activităţile economice se vor închide la ora 18:00, unde incidența trece de 4 la mie
20:33 - Explozie de proporții la parterul unui bloc din centrul orașului Satu Mare. Cel puțin o persoană a fost grav rănită (VIDEO)
20:30 - Marcel Ciolacu critică participarea lui Iohannis la congresul PNL: „O implicare nepermisă pentru un preşedinte în viaţa politică”
20:28 - Declic: DNA a început urmărirea penală in rem în dosarul înregistrat pe numele lui Florin Cîțu și al Mioarei Costin. Infracțiunile anchetate sunt cele de abuz în serviciu și instigare la abuz în serviciu
20:27 - O unitate mobilă de ATI, dedicată pacienților cu forme grave de COVID-19, va fi amplasată la Institutul Marius Nasta din București
20:04 - Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă a decis amplasarea unei unităţi mobile ATI la ”Marius Nasta”