Medicul pediatru Mihai Craiu: Nu mai avem unde să punem copiii cu SARS-CoV-2. Am ajuns în situația în care ne gândim pe cine internăm primul

Medicul pediatru Mihai Craiu: Nu mai avem unde să punem copiii cu SARS-CoV-2. Am ajuns în situația în care ne gândim pe cine internăm primul
Foto: Facebook / Spitalul virtual pentru copii

Medicul pediatru Mihai Craiu a făcut o serie de mărturisiri cutremurătoare cu privire la cazurile de COVID-19 în rândul copiilor. Doctorii au ajuns în situația în care trebuie să decidă pe cine internează și pe cine nu, iar locurile dedicate minorilor bolnavi de COVID-19 s-au epuizat. Mai mult decât atât, părinții copiilor care au dezvoltat boala, de cele mai multe ori, nu sunt vaccinați.

Medicul atrage atenția asupra faptului că locurile din spitale, dedicate copiilor se epuizează, iar cadrele medicale sunt nevoite să aleagă pe cine internează și pe cine nu.

Mihai Craiu: Nu mai avem pe unde să-i punem

Mihai Craiu a confirmat faptul că secția dedicată copiilor cu SARS-CoV-2, de la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului, este plină. Pacienții nu pot fi internați pe principiul „primul venit, primul servit” și explică faptul că decizia se ia și în funcție de gravitate, dar este o situația extrem de grea pentru medicii din România.

Este atât de rău că noi (Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului) suntem plini. Etajul de copii cu maladie SARS-CoV-2, ei și părinții lor, e plin. Nu mai avem pe unde să-i punem. Lumea nu realizează că am ajuns în situația de a trebui să ne gândim pe cine trebuie să internăm primul.

Evident că nu e nimeni, din punct de vedere moral, atât de stâncă, încât să zică: primul venit, primul internat. Sunt tot felul de emoții, de povești, de pacienți care sunt mai grav, dar am ajuns într-o poziție în care nu e ușor să fii medic de gardă în România astăzi”, a declarat pediatrul Mihai Craiu, la Digi 24.

Spitalele de copii din București, pline de minori cu COVID-19

Medicul Mihai Craiu a ținut să precizeze că aceeași situație se întâlnește și la celelalte spitale din București. Spitalul Grigore Alexandrescu și Victor Gomoiu sunt pline.

Bine, nu sunt foarte grav bolnavi – noi nu avem voie să-i ținem pe cei de terapie intensivă -, dar au nevoie de ajutor, au febră, au diaree, nu pot să mănânce.

Avem în momentul acesta cel mai mic (pacient) un nou-născut, de câteva zile, iar cel mai mare minor are 17 ani – e mama unui alt copil internat, știți că noi suntem campioni în Uniunea Europeană la mame minore. Avem și celelalte mame, care sunt adulți. Nu e bine. Și o să fie din ce în ce mai mulți și, din păcate, unii vor avea nevoie de oxigen, de perfuzie, de medicație specifică”, a mai adăugat Mihai Craiu.

Medicul pediatru spune că cei mai mulți dintre copiii internați provin din familii nevaccinate.

Ultima oră
09:40 - Scădere dramatică a a valorii monedei virtuale Bitcoin. Investitorii au pierdut aproape 10.000 de dolari în doar câteva ore
09:26 - Razie a Poliției Rutiere în București: Mai mulți șoferi au urcat la volan sub influenţa alcoolului sau a drogurilor
09:04 - Bilanțul victimelor produse de erupția vulcanului din insula Java: 13 morți și 41 de răniți (VIDEO)
08:16 - Incendiu puternic în apropiere de Centura Capitalei, cu degajări mari de fum. Șoferii sunt sfătuiți să ocolească zona (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Predicțiile pentru fiecare zodie în luna Șobolanului, sub element Metal Yang (VIDEO)
23:34 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: În luna Șobolanului, sub element Metal Yang, provocarea e la nivel de conducere / În sectorul României sunt niște stele oribile. Totul e să fim calmi (VIDEO)
22:55 - Iulian Fota: Cel mai prost scenariu pentru România ar fi o confruntare militară majoră Rusia – Ucraina / Pretențiile rușilor merg mult dincolo de Ucraina. Ei vor drept de veto și pe soarta noastră (VIDEO)
22:22 - Bărbat din Năvodari, condamnat pentru că avea trei neveste. Ce pedeapsă a primit
21:53 - Nicolae Ciucă anunță o ședință după confirmarea primelor cazuri de infectare cu Omicron: Voi dispune măsuri. Nicio clipă nu trebuie pierdută
21:46 - Austria: Peste 40.000 de oameni au protestat în Viena față de restricții și planurile privind vaccinarea obligatorie (VIDEO)