Medicul pediatru Mihai Craiu, semnal de alarmă cu privire la infectarea minorilor cu COVID-19: Copiii sunt expuși riscului de boală severă

Medicul pediatru Mihai Craiu, semnal de alarmă cu privire la infectarea minorilor cu COVID-19: Copiii sunt expuși riscului de boală severă
Medicul pediatru Mihai Craiu / Foto: Facebook / Spitalul virtual pentru copii

Medicul pediatru Mihai Craiu face un apel către toți adulții ce se pot vaccina și trage un semnal de alarămă cu privire la infectarea copiilor cu COVID-19. Doctorul spune că minorii sunt și ei predispuși la fome severe de boală, iar decesul în rândul acestei categorii de populație ar trebui să nu fie permis.

Tocmai de aceea, el îndeamnă populația să se vaccineze, imunizarea fiind cea mai eficientă armă împotriva COVID-19. Mai mult decât atât, el reamintește că la nivel global s-a vaccinat 40% din populație.

Mihai Craiu, semnal de alarmă cu privire la îmbolnăvirea minorilor de COVID-19

Medicul pediatru spune că minorii sunt și ei predispuși la forme severe de boală și reamintește că numărul persoanelor internate în secțiile de ATI este în continuă creștere.

Voi folosi cuvintele unui expert american, profesorul Mark Kline „copiii sunt expuși riscului de boală severă (cu referire la maladia COVID-19) de către adulții nevaccinati. Este acceptabil un numar de decese pediatrice? Eu cred că nu. Dacă ești un adult căruia îi pasă de sănătatea și starea de bine a copiilor prea tineri să fie vaccinați, atunci mergi să te vaccinezi. Este atât de simplu.”

Până acum s-au administrat peste 6 miliarde de doze de vaccin, în toată lumea, fiind vaccinată circa 40% din populația globului.

Numărul de pacienți nou diagnosticați se află în continuă creștere, mortalitatea de asemenea iar locurile la terapie intensivă sunt practic toate ocupate în România”, a scris Mihai Craiu pe contul său de Facebook.

Medicul pediatru îndeamnă populația la vaccinarea anti-COVID

Mihai Craiu îi îndeamnă pe români să cântărească opțiunile pe care le au și să se vaccineze împotriva COVID-19.

O decizie înteleaptă ar fi să faceți vaccinul. Puneți în balanță spaimele produse de efecte adverse trecătoare și foarte rare, cu riscul de boală gravă, invaliditate pe termen lung (long-COVID) și deces în cazul în care faceți boala fără a fi fost protejați de vaccin.

Da, există efecte adverse foarte grave, chiar decese după vaccinare. La persoane care au diverse anomalii ale sistemului imun sau ale funcției endoteliale. Da, unii dintre vaccinați se simt foarte rău 2-3 zile și fac febră mare sau frisoane. Da, unii tineri pot face miocardită după vaccinare. Toate acestea sunt cunoscute și raportate în mod transparent.

Ce nu își asumă nici un antivaccinist, în discursurile lor apocaliptice, despre riscurile vaccinării, este o alternativă. Niciunul nu vă spune cum ar trebui făcut în așa fel încât să nu vă expuneți riscului de boală gravă și deces. Bine, exceptând basmele de adormit copiii… cele cu hidroxiclorochina profilactică, patrunjelul și alte invenții similare, la fel de ineficiente.

Singura opțiune cunoscută și acceptată de imensa majoritate a cetățenilor din țările dezvoltate, cu acces facil la doze, este vaccinarea. Uitați-vă la harta din linkul Bloomberg, atașat mai sus”, a transmis pediatrul Mihai Craiu.