Medicul Radu Țincu: Se poate ajunge la jumătatea lunii octombrie la 20.000 de cazuri de COVID-19 diagnosticate în fiecare zi, dacă nu se vor lua măsuri

Medicul Radu Țincu: Se poate ajunge la jumătatea lunii octombrie la 20.000 de cazuri de COVID-19 diagnosticate în fiecare zi, dacă nu se vor lua măsuri
Medicul Radu Țincu

Medicul Radu Țincu a declarat în emisiunea Bună, România, moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir că dacă nu se vor implementa niciun fel de măsuri sanitare care să controleze transmiterea COVID în comunitate, se poate ajunge la jumătatea lunii octombrie la 20.000 de cazuri diagnosticate în fiecare zi:

„Numărul de paturi de Terapie Intensivă s-a tot epuizat și s-a suplimentat aceste paturi printr-o singură metodă, aceea de a transforma paturi dedicate pacienților COVID printr-o redistribuție a celor pe care le avem în spital pentru că nu se poate crește spitalul peste noapte ca să avem această capacitate. Acest lucru nu e foarte în regulă.

Cu cât vor fi mai mulți pacienți COVID, un număr proporțional de pacienți cu alte boli nu o să poată să acceseze la fel de ușor serviciile de sănătate publică. Tocmai de aceea măsurile pe care le așteptăm din partea autorităților trebuie să încetinească ritmul de îmbolnăviri și să dea posibilitatea sistemului sanitar ă poată să preia acești pacienți.

Dacă nu se vor implementa niciun fel de măsuri sanitare care să controleze transmiterea virusului în comunitate și lăsăm ca această pandemie să evolueze natural se poate ajunge la jumătatea lunii octombrie la 20.000 de cazuri diagnosticate în fiecare zi. Problema este număruld e cazuri care necesită spitalizare și ajung în ATI”, a spus medicul.

Acesta a subliniat că nu se poate ști în acest moment dacă vorbimd e ultimul val al pandemiei de COVID-19:

„În România avem o concordanță, a crescut numărul de diagnosticați, a crescut număruld e pacienți în ATI. Ceea ce va crește în perioada următoare este mortalitatea.

Pentru a opri pandemia e nevoie de o imunitate colectivă de peste 70%-75%. Dar această imunizare trebuie să aibă loc într-un timp scurt. Degeaba ne imuniăm în trei ani până la 70%. În acest interval de trei ani vor apărea multe mutații și vaccinurile ar putea să nu fie la fel de efficiente. Este greu de spus dacă după ce acest val pandemic situația va intra în normalitate. Ceea ce noi în schimb trebuie să facem este să ne vaccinăm tot mai mulți. România și Bulgaria au apărut în atenția UE ca țări cu un procent foarte redus de vaccinare, dacă ne menținem la acest nivel, se vor lua măsuri”, a mai spus Radu ‘Țincu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
23:58 - Guvernul se va reuni luni pentru a remedia situația școlilor private. Dan Vîlceanu: Se mai întâmplă asemenea lucruri. E fost o eroare, pur și simplu
23:43 - Gabriela Firea: PNL a pierdut alegerile, dar pune condiții. Noi nu suntem umbrela lor / Nu e adevărat că eu, Grindeanu și Tudose împingem PSD la guvernare (VIDEO)
23:21 - Anca Dragu: Întâlnirea de luni Ciucă – Cioloș nu e una de negociere. PNL şi PSD împing spre un cabinet minoritar. USR nu susține un astfel de guvern
22:52 - Loteria de Vaccinare, a patra extragere săptămânală. Care e numărul câștigător al marelui premiu de 100.000 de lei
22:35 - CSM: Noile restricţii anti-COVID nu se aplică instanţelor şi parchetelor
22:24 - Florin Roman (PNL): Am refuzat o eventuală intrare în Guvern acum a PSD / Sper ca la USR să nu găsim oameni care ne înjură toată ziua pe noi și pe președintele Iohannis sau care ne acuză că ne-am luat cu X sau cu Y (VIDEO)
21:54 - Accesul în sediile ANAF se va face doar cu certificat verde COVID, începând de luni
21:40 - Cristian Diaconescu (PMP), despre criza politică: Partidele stau cu ochii pe sondaje și sunt mai specialiste în ce trebuie să facă ceilalți (VIDEO)
21:17 - Protest în Capitală. Oamenii manifestează împotriva restricțiilor și vaccinării (VIDEO)
20:56 - Valeriu Gheorghiţă: Rata de acoperire vaccinală e de 40% la populaţia adultă. Până la sfârşitul anului, sperăm să atingem pragul de imunizare colectivă prin vaccinare