Meteo: Zi cu ploi, trăsnete, vijelii / Apoi vine canicula!

Meteo: Zi cu ploi, trăsnete, vijelii / Apoi vine canicula!
Foto: Pixabay

Un anunţ recent postat de Administratia Nationala de Meteorologie cu interval de valabilitate: până la ora 22:00 anunţă instabilitate atmosferică temporar accentuată, ploi însemnate cantitativ la munte, în Dobrogea, local în Muntenia, Transilvania, Moldova, Maramureș și nordul Olteniei.

Conform anunţului, instabilitatea atmosferică în zonele amintite se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp, anunţă ANM.

Fenomenele specifice instabilității atmosferice se vor semnala luni (15 august), pe arii restrânse și în restul teritoriului, iar marți (16 august), cu precădere în nord, centru și est.

Regimul pluviometric va în general excedentar în jumătatea estică a țării, precum și la munte, dar și local deficitar în regiunile sud-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal.

Săptămâna 22– 29.08.2022

Conform meteorologilor români, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Săptămâna 29.08– 05.09.2022

Temperaturile medii se vor situa peste cele normale pentru această perioadă, în toată țara, dar mai ales în regiunile vestice, conform ANM

Urmăriți B1TV.ro și pe