Gata cu arşiţa: localităţi afectate de grindină, fulgere periculoase sau ploi abundente

Gata cu arşiţa: localităţi afectate de grindină, fulgere periculoase sau ploi abundente
Foto simbol: Pixabay

Cu excepția litoralului și a vestului țării, până luni seara, toată țara se află sub cod galben de ploi abundente avertizează meteorologii.

Grindina puternică a lovit în câteva localități din județul Botoșani; cu puțin timp înainte, oamenii au observat cum pe cer se formează nori cu aspect de tornadă. Un fenomen asemănător a fost surprins și înTușnad.

În Slatina şi Iaşi, parcările și intersecțiile s-au umplut cu apă iar circulația a fost afectată; unele locuințe au fost inundate.

Până la ora 22. 00, județul Botoșani se află sub o avertizare meteo tip cod galben de instabilitate atmosferică”, transmite ISU Botoșani.

De asemenea, în județul Olt, precipitațiile au ajuns și la 70 de litri pe metrul pătrat.

Fată de 17 ani cu arsuri grave după ce a fost lovită de trăsnet pe munte, în Hunedoara

Fata făcea parte dintr-un grup mai mare de turişti din județul Buzău care vizitau pasul Vâlcan, de lângă stațiunea Straja. Aceasta urcase pe un postament de lemn pentru a admira peisajul; în acel moment cerul s-a umplut de nori și a căzut lovită de trăsnet.

Lângă ea se afla un băiat de 14 ani care a scăpat fără vătămări.

Adolescenta a fost dusă la spital cu arsuri grave, pe 30% din suprafața corpului.

Tânăra a fost sedată și intubată în ambulanţele solicitate la 112, apoi transportată la spitalul din Petroșani. Medicii de aici au decis transferul ei la București, cu ambulanța, întrucât vremea nu a permis folosirea unui elicopter.

Conform surselor medicale, tânăra prezenta arsuri la nivelul feței și toracelui anterior.

Urmăriți B1TV.ro și pe