Mii de imagini spectaculoase din spaţiu, publicate de NASA

Foto: nasa.gov/wise

NASA a postat pe internet o serie de imagini uimitoare din spaţiu, care surprind asteroizi, stele sau chiar galaxii care nu se puteau vedea până acum.

Galeria foto a fost realizată de angajaţii NASA cu ajutorul unui telescop ultraperformant, care a surprins peste două milioane şi jumătate de imagini din întregul univers, cu 30.000 de asteroizi care plutesc între Marte şi Jupiter şi 20 de comete.

Telescopul WISE a costat Administraţia Naţională de Aeronautică  200 de milioane de lire în anul 2009, când a fost achiziţionat, şi de atunci continuă să adune imagini din cosmos, cu ajutorul celor mai complexe şi sofisticate camere create vreodată pentru a surprinde imagini din spaţiu.

„Informaţiile uimitoare dezvăluite recent ne reamintesc faptul că avem numeroşi vecini noi”, a declarat Pete Schultz, un cercetător la Universitatea Brown, citat de Daily Mail.

NASA a făcut publice doar jumătate din imaginile surprinse de telescopul WISE, însă asigură că va posta multe alte fotografii în următoarea perioadă.

Tags:
Ultima oră