Militarul român decedat în Afganistan a fost adus în ţară

Militarul român decedat în Afganistan a fost adus în ţară

A ajuns acasă pentru a fi înmormântat în pământ românesc. Sublocotenentul postmortem Constantin Laurenţiu Lixandru, care a murit joi, în Afganistan, a ajuns duminică noaptea, într-un sicriu acoperit cu steagul naţional, aşa cum se cuvine unui erou.

Zeci de oameni din Rovinari l-au aşteptat pe tânărul erou, dar pentru rude durerea este mult prea mare. Cei care l-au cunoscut pe sublocotenentul Laurenţiu  Lixandru au avut numai cuvinte de laudă, şi cu greu şi-au putut exprima compasiunea faţă de familia militarului.

Pentru faptele de arme, Constantin Laurenţiu Lixandru a fost înaintat, postmortem, la gradul de locotenent, şi prin decret prezidenţial a primit ordinul naţional Steaua României, în grad de cavaler.

„În ochii şi în inimile noastre, sublocotenentul Laurenţiu Lixandru este un erou, un militar adevărat, care se rdică prin sacrificiul său suprem în rândurile eroilor neamului”, a spus Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea.

Constantin Lixandru a murit, joi, în Afghanistan, după ce a fost rănit grav în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, incident petrecut în timpul unei misiuni de patrulare. Militarul, în vârstă de 30 de ani, era căsătorit şi nu avea copii. Este cel de-al 18-lea militar român, decedat în luptele din Afganistan.

Militar român, doborât în Afganistan, adus în ţară

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe