Militarul român decedat în Afganistan a fost adus în ţară

Militarul român decedat în Afganistan a fost adus în ţară

A ajuns acasă pentru a fi înmormântat în pământ românesc. Sublocotenentul postmortem Constantin Laurenţiu Lixandru, care a murit joi, în Afganistan, a ajuns duminică noaptea, într-un sicriu acoperit cu steagul naţional, aşa cum se cuvine unui erou.

Zeci de oameni din Rovinari l-au aşteptat pe tânărul erou, dar pentru rude durerea este mult prea mare. Cei care l-au cunoscut pe sublocotenentul Laurenţiu  Lixandru au avut numai cuvinte de laudă, şi cu greu şi-au putut exprima compasiunea faţă de familia militarului.

Pentru faptele de arme, Constantin Laurenţiu Lixandru a fost înaintat, postmortem, la gradul de locotenent, şi prin decret prezidenţial a primit ordinul naţional Steaua României, în grad de cavaler.

„În ochii şi în inimile noastre, sublocotenentul Laurenţiu Lixandru este un erou, un militar adevărat, care se rdică prin sacrificiul său suprem în rândurile eroilor neamului”, a spus Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea.

Constantin Lixandru a murit, joi, în Afghanistan, după ce a fost rănit grav în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, incident petrecut în timpul unei misiuni de patrulare. Militarul, în vârstă de 30 de ani, era căsătorit şi nu avea copii. Este cel de-al 18-lea militar român, decedat în luptele din Afganistan.

Militar român, doborât în Afganistan, adus în ţară

Tags:
Ultima oră
20:00 - David Popovici, mesaj emoționant după Tokyo 2020: „Sunt impresionat de incredibila susținere pe care am primit-o. Sunt onorat de prietenia voastră, a românilor răspândiți pe tot globul”
19:39 - Acuzații grave la adresa conducerii CFR: „Închiriază la alții locomotive și noi nu avem să dăm la tren, decât locomotive vechi, defecte, insuficiente”
19:32 - CNCAV: Începe imunizarea cu vaccinul Spikevax (Moderna) a tinerilor cu vârste între 12 și 17 ani
19:07 - Vaccinarea anti-COVID nu afectează sarcina și nu reduce fertilitatea. Explicațiile CNCAV
19:01 - SUA au început evacuarea foștilor colaboratori din Afganistan, aflați în pericol după ascensiunea talibanilor
18:55 - Simona Halep: „M-am uitat la Olimpiadă, dar nu m-am uitat la tenis. M-a durut prea tare retragerea” / Ce spune despre posibilitatea de a participa la Paris 2024
18:23 - Cristian Diaconescu (PMP): Cei 2.200 de aleși locali, și în acest moment, ne acreditează ca o forță politică semnificativă în România (VIDEO)
18:23 - Amendă record de aproape 900 milioane de dolari pentru Amazon. Compania, acuzată de UE de încălcarea protecției datelor clienților
18:18 - CNCAV: 15.863 de persoane vaccinate anti-COVID în ultimele 24 de ore, dintre care 11.168 cu prima doză
18:00 - Cristian Diaconescu, despre viitorul secretar general al NATO: „Discuția în acest moment, într-adevăr, se îndreaptă spre o variantă din Europa de Est” / Ce spune despre varianta Klaus Iohannis (VIDEO)